Resolució
Q-05135/2014 Disconformitat amb l'Ajuntament de Badia del Vallès per la denegació d'una sol·licitud de participació en el Consell Municipal de Serveis Socials i en dues de les comissions de treball d'aquest Consell

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 01/07/2014
Data de l'últim moviment 29/09/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Badia del Vallès Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que l'Ajuntament de Badia del Vallès hagi denegat la seva sol·licitud de participació en el Consell Municipal de Serveis Socials i també en dues de les comissions de treball d'aquest Consell.

Aporta còpia de l'escrit que va rebre de l'Ajuntament el 3 de juny de 2014, en què se l'informava que no podia participar en la Comissió de Seguiment de Serveis Socials en substitució d'un membre anterior, ja que el membre anterior formava part d'un col·lectiu d'usuaris que la promotora no podia representar. Tot i això, no es donava resposta a la seva sol·licitud de participació en el Consell.

Contingut

El Síndic constata que l'Ajuntament de Badia del Vallès va donar resposta a la persona interessada, per escrit, sobre els motius pels quals no podia participar en les comissions de treball del Consell a les quals havia demanat participar. 

Tot i això, sorprèn que en el cas de la Comissió de Seguiment de Serveis Socials Bàsics s'indiqués a la persona interessada que estava cobert el nombre màxim de membres previst reglamentàriament (dotze), quan la mateixa persona que havia causat baixa a la Comissió de Gent Gran i Dependència havia comunicat que es donava de baixa també d'aquella altra comissió. 

En aquest sentit, si la vacant ja havia estat coberta quan la promotora va presentar la seva sol·licitud, o bé si hi havia establert un sistema de suplències o llista d'espera que comportés la cobertura automàtica de la vacant, calia comunicar-ho a la sol·licitant. Altrament, es podia crear la percepció, com ha estat el cas, que no hi havia voluntat d'incorporar la promotora de la queixa a aquest òrgan participatiu. 

D'altra banda, i amb relació a la participació de la persona interessada en les sessions plenàries del Consell, cal entendre que les diferents sol·licituds presentades per la promotora de la queixa acrediten amb escreix la seva voluntat de participar al Consell Municipal de Serveis Socials i que, per tant, se l'hauria de convocar a la següent sessió plenària que es convoqui sense necessitat que presenti una nova sol·licitud.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/07/2014 Ajuntament de Badia del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/08/2014 Ajuntament de Badia del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/09/2014 Ajuntament de Badia del Vallès Resolució pendent d'acceptació
10/11/2014 Ajuntament de Badia del Vallès Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
27/02/2015 Ajuntament de Badia del Vallès Segona reiteració / No col·laboració
11/03/2015 Ajuntament de Badia del Vallès Resposta a la resolució pendent d'acceptació
14/04/2015 Ajuntament de Badia del Vallès Irregularitat
09/07/2015 Ajuntament de Badia del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/08/2015 Ajuntament de Badia del Vallès Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/09/2015 Ajuntament de Badia del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/09/2015 Ajuntament de Badia del Vallès Seguiment finalitzat