Resolució
Q-05156/2011 Queixa pel mal estat d'un carrer de Vielha e Mijaran com a conseqüència de la construcció d'uns habitatges

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 10/08/2011
Data de l'últim moviment 29/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vielha e Mijaran Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Diversos veïns de Vielha e Mijaran exposen la problemàtica que pateixen en un carrer del municipi des que s'hi van construir tres cases. Exposen que en data 2 de juliol de 2001 es va atorgar llicència als promotors dels habitatges, i que durant el decurs de les obres els veïns van presentar diverses instàncies a l'Ajuntament en què denunciaven l'existència de possibles irregularitats urbanístiques en la construcció dels habitatges, i també que es produïa un impacte paisatgístic perquè no respectaven la tipologia edificatòria de l'entorn. Tot i això, mai no va obtenir resposta a les instàncies presentades.

També exposen que en data 12 de juny de 2006 l'Ajuntament i els promotors dels habitatges van signar un conveni segons el qual, una vegada finalitzada l'obra, els promotors no havien reposat la urbanització del vial públic, molt malmès per les obres executades, i es comprometien a assumir les despeses de l'obra. Tot i això, malgrat el temps transcorregut, el vial continua en molt mal estat i no s'ha arreglat. Mitjançant escrit de data 26 de juliol de 2011, la promotora va sol·licitar informació a l'Ajuntament sobre les previsions per a la reparació i la recomposició del carrer i la plaça, però a hores d'ara tampoc no ha obtingut cap resposta.

Contingut

En vista del que exposa l'informe tramès per l'Ajuntament de Vielha e Mijaran i atès que el consistori es compromet a reparar i reposar el paviment el primer semestre de 2012, el Síndic dóna per tancades les seves actuacions en aquest assumpte, sens perjudici de reobrir la queixa si transcorregut el termini previst les obres no s'han dut a terme.

Això no obstant, el Síndic recorda a l'Ajuntament que un dels interessos generals de la ciutat és el bon estat de conservació dels vials, de manera que en quedi garantida la seguretat, la salubritat i l'ornat públic, i que és l'Ajuntament qui, en exercici de les competències que té atribuïdes segons la legislació de règim local i en la seva funció de tutela de l'interès públic, és competent per vetllar pel bon estat del domini públic.  

Ara bé, si el dany sobre el domini públic ha estat comès per una persona determinada, concreta i identificable, l'Administració ha de dur a terme les actuacions pertinents perquè aquesta persona repari o rescabali el dany causat i no hagi de recaure indegudament sobre la resta de la comunitat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/08/2011 Ajuntament de Vielha e Mijaran Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/10/2011 Ajuntament de Vielha e Mijaran Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/11/2011 Ajuntament de Vielha e Mijaran Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2012 Ajuntament de Vielha e Mijaran Resolució
29/02/2012 Ajuntament de Vielha e Mijaran Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-07827/2012