Resolució
Q-05176/2011 Disconformitat amb l'establiment d'estacionaments de zona blava en un carrer de Sabadell.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 11/08/2011
Data de l'últim moviment 23/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sabadell Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb l'establiment d'estacionaments de zona blava al carrer on es troba el seu domicili.

Contingut

Atès que el Síndic no ha rebut resposta de l'Ajuntament de Sabadell al requeriment de donar compte de les actuacions que hagi dut a terme per resoldre l'objecte d'aquesta queixa, li recorda que l'article 55 de la Llei 24/2009, de 23 de desembre, del Síndic de Greuges, determina que les autoritats i el personal al servei de les administracions, els organismes, les empreses i les persones subjectes a supervisió han de facilitar al Síndic de Greuges els expedients, les informacions, les dades i la documentació que els sol·liciti que estiguin relacionats amb l'objecte d'una investigació. 

Pel que fa a l'assumpte concret que planteja la persona interessada, el Síndic indica que és competència de l'Ajuntament l'ordenació del trànsit de vehicles i persones en les vies urbanes. L'exercici d'aquesta competència té caràcter discrecional, és a dir, l'Ajuntament pot decidir entre diverses opcions igualment vàlides jurídicament, la que consideri de forma motivada més escaient des del punt de vista de l'interès municipal. En aquest sentit, el Síndic no pot valorar la idoneïtat de la decisió de l'Administració de senyalitzar com a zona blava el carrer objecte de la queixa. 

Tot i això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sabadell que doni resposta a la reclamació de la persona interessada, i que la informi degudament dels motius pels quals ha considerat convenient instituir la zona blava al seu carrer.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/11/2011 Ajuntament de Sabadell Resolució