Resolució
Q-05184/2010 Disconformitat amb el tracte rebut per part de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 28/10/2010
Data de l'últim moviment 10/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa, en representació d'una associació del municipi, exposen la seva disconformitat amb el tracte rebut per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat davant tot un seguit de situacions relacionades amb la demanda de recursos, ajuts i dret de paraula en els plens municipals, que provoquen que es considerin menystinguts respecte d'altres entitats anàlogues.

Contingut

Arran de la informació aportada per l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, el Síndic observa que les demandes efectuades pels promotors de la queixa no estan sotmeses a la potestat discrecional municipal, sinó al compliment de determinats requisits. No obstant això, el Síndic indica que les peticions han d'estar subjectes a un procediment administratiu contradictori que es resolgui de forma fonamentada, de la mateixa manera que s'ha fet amb relació a subvencions demanades per diverses entitats.

D'aquesta manera, els peticionaris poden conèixer la fonamentació de la concessió o denegació de les seves demandes i els recursos que poden interposar en defensa dels seus interessos, si escau.

Per tot això i atès que no consta que s'hagin comunicat formalment les respostes als promotors de la queixa, el Síndic recorda a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat que les resolucions que posen fi als procediments administratius han de complir l'article 89 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i les notificacions han de fer-se en els termes descrits en l'article 58 del mateix text legal.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/11/2010 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/12/2010 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/02/2011 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.295 (27/11/1992)