Resolució
Q-05236/2010 Disconformitat amb la resposta de l'Institut Català d'Adopció en relació amb una sol·licitud d'adopció.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Adopcions
Data d'inici 02/11/2010
Data de l'últim moviment 23/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa exposen el seu desacord amb la resposta negativa de l'Institut Català d'Adopció (en endavant ICA) davant la sol·licitud d'adopció de l'infant que tenen en acolliments temporals i que es fonamenta en el fet que aquest infant és més gran que el seu fill biològic.

Contingut

Des de l'ICA s'informa que la família promotora de la queixa no ha fet cap sol·licitud d'adopció internacional davant de l'Institut sinó que únicament consten dues consultes a la bústia de correu de l'ICA mitjançant les quals se sol·licitava informació sobre la possibilitat d'adoptar l'infant en qüestió.

L'ICA exposa que en la seva resposta va comunicar a la família els criteris generals que se segueixen en aquests casos, i en concret que, d'una banda, l'infant que es vol adoptar ha de ser com a mínim un any més petit que el fill menor de la família, d'acord amb l'article 75.c del Decret 127/1997, de 27 de maig, pel qual es modifica parcialment el Decret 2/1997, de 7 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de protecció dels menors desemparats i de l'adopció; i, d'altra banda, que l'infant ha d'haver estat declarat adoptable pel país d'origen, d'acord amb la normativa vigent.

Posteriorment i davant un nou correu electrònic en el qual la família informava de la seva situació particular i de la relació que té amb l'infant, l'ICA exposa que se la va orientar per tal que fes arribar la seva sol·licitud escrita a l'Institut Català d'Adopció a Girona perquè valorin el seu cas concret.

Per tot això, el Síndic s'adreça al Departament de Benestar Social i Família i suggereix que es valori el projecte de les persones interessades i que des de l'ICA se'ls escolti i se'ls doni una resposta respecte d'aquesta qüestió.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/02/2011 Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA) Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/02/2011 Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/03/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/03/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/01/2012 Departament de Benestar Social i Família Resolució