Resolució
Q-05255/2011 Manca d'actuació suficient de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat a diverses reclamacions per les molèsties que ocasiona un forn de pa.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 22/08/2011
Data de l'últim moviment 11/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació suficient de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat davant les reclamacions que ha presentat per les molèsties per soroll i escalfor que ocasiona un forn de pa.

Contingut

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha informat que darrerament l'equip de climatització havia estat retirat del seu emplaçament, i ha tramès documentació sobre les negociacions que hi ha hagut entre la comunitat de propietaris i el titular de l'activitat per tal de trobar un lloc adient per instal·lar-hi el sistema de ventilació, negociacions que no han obtingut un resultat positiu.

La persona interessada informa que si bé la instal·lació de renovació d'aire ha estat retirada, ha estat substituïda per una altra que ocasiona els mateixos problemes que l'anterior. Igualment, informa que es mantenen les molèsties derivades de l'ús de carretons durant les hores nocturnes i la contaminació per calor provada per l'activitat.

D'acord amb aquesta informació, el Síndic indica que, si bé és cert que l'Ajuntament atorga les llicències d'activitat sens perjudici del dret de tercers, la manca d'enteniment entre els actors per tal de decidir o autoritzar on ubicar la instal·lació de renovació d'aire pot arribar a significar la impossibilitat material i legal de l'exercici de l'activitat. És per això que el Síndic suggereix a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat que emprengui actuacions de mediació entre les parts per tal d'intentar arribar al millor acord que preservi els drets concurrents.

Quant a les molèsties derivades de l'ús nocturn de carretons, el Síndic sol·licita a l'Ajuntament que consideri la possibilitat de demanar al titular de l'activitat que incorpori mesures correctores en les rodes dels carretons o qualsevol altra mesura a criteri dels serveis tècnics.

Quant a la contaminació per focus d'escalfor, el Síndic recorda a l'Ajuntament la necessitat que les instal·lacions compleixin els requeriments establerts pel Decret 111/2009, de 14 de juliol, de modificació del Decret 21/2006, de 14 de febrer, pel qual es regula l'adopció de criteris ambientals i d'ecoeficiència en els edifici, o les disposicions que el substitueixin. També li recorda la necessitat de respectar les previsions sobre les condicions tèrmiques dels edificis regulades al Reial decret 314/2006, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació, o les disposicions que el substitueixin. 

Igualment, el Síndic suggereix a l'Administració que per analogia, i amb aquesta finalitat, tingui en compte la regulació que en aquesta matèria recull l'article 32 de l'Ordenança general de medi ambient urbà de l'Ajuntament de Barcelona.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/09/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/10/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/11/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resolució