Resolució
Q-05256/2010 Queixa referida al procés de selecció de personal docent substitut de les escoles oficials d'idiomes.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 03/11/2010
Data de l'últim moviment 27/05/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb el procés de selecció de personal docent substitut de les escoles oficials d'idiomes (en endavant EOI) i, en concret, amb el fet que els resultats del procés no es publiquin a Internet.

Contingut

De la resposta facilitada per la Direcció General de Recursos de Professorat i Personal de Centres Públics, se'n desprèn que, si bé hi ha la intenció de disposar en un futur d'una aplicació que permeti fer la consulta per Internet dels resultats de les proves dels processos de selecció de personal docent de les EOI, aquesta aplicació està condicionada a la disponibilitat pressupostària.

No obstant aquesta informació, el Síndic recorda al Departament d'Ensenyament que, d'acord amb l'article 58.2 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques catalanes, les administracions públiques han de publicar per mitjans electrònics les resolucions sobre procediments que promouen la concurrència pública o tenen una pluralitat de persones interessades per garantir-ne el coneixement general.

Així mateix, la disposició final segona d'aquesta llei estableix que en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat els drets que s'hi reconeixen poden ser exercits amb relació a la totalitat dels procediments i les actuacions de llur competència a partir de l'1 de gener de 2012 d'acord amb les disponibilitats pressupostàries de cada departament. Per aquest motiu, en el termini d'entrada en vigor de la Llei, el Govern ha d'establir i fer públic un calendari d'adaptació gradual de tots els procediments i les actuacions que ho requereixen.

En conseqüència, si bé ara per ara el Síndic no detecta l'existència d'una actuació administrativa irregular, aquesta institució recorda al Departament d'Ensenyament que d'acord amb aquesta disposició normativa actualment caldria disposar d'aquest calendari i, per aquest motiu, demana que tan bon punt el conegui se l'informi de la seva existència i del seu contingut.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/04/2011 Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
27/05/2011 Departament d'Ensenyament Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)
Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)