Resolució
Q-05272/2010 Lentitud en la tramitació d'una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 03/11/2010
Data de l'últim moviment 30/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa exposa que per resolució d'abril de 2010 es va reconèixer a la seva esposa un grau II nivell 1 de dependència, però es queixa que actualment encara no se li ha establert el Programa individual d'atenció (en endavant PIA) ni s'ha dictat la resolució corresponent.

Contingut

El Departament de Benestar Social i Família exposa en el seu informe que s'estan duent a terme els tràmits per establir el PIA de la persona interessada.

Posteriorment, el promotor exposa que va rebre la resolució en què se'l reconeix com a cuidador professional de la dependent i se'l requeria perquè tramités l'alta a la Seguretat Social per poder iniciar el pagament de la prestació.

Davant d'aquesta informació, el Síndic insisteix en les consideracions fetes en ocasions anteriors pel que fa a la necessitat d'agilitzar aquests procediments i de procurar que se'n redueixi la durada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/11/2010 Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/02/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/03/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/06/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució