Resolució
Q-05277/2010 Disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Llívia envers el mal estat d'una finca d'aquesta població.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 03/11/2010
Data de l'últim moviment 04/05/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Llívia Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, veïna de Llívia, exposa el problema que pateix com a conseqüència de la construcció defectuosa d'un habitatge que confronta amb el seu.

D'acord amb les manifestacions de la promotora de la queixa, la construcció efectuada pel veí no compleix la normativa urbanística del municipi ni les normes tècniques aplicables a les edificacions. Tampoc no compleix les condicions mínimes de seguretat, salubritat i higiene, per la qual cosa la promotora té molts problemes de salubritat a la seva finca, com ara l'aparició de plagues de rosegadors. També exposa que com a conseqüència del mal estat en què es troba la construcció i l'activitat que s'hi desenvolupa (activitats agropecuàries i emmagatzematge de gran quantitat de llenya i palla, sense cap tipus de control ni mesura per garantir la seguretat de les persones i la salubritat pública) va produir-s'hi un incendi.

La persona interessada manifesta el seu desacord amb l'actuació de l'Ajuntament de Llívia, i denuncia que tot i els escrits que hi ha adreçat, el consistori no ha dut a terme cap actuació en exercici de les seves competències en matèria d'urbanisme ni seguretat en els llocs públics.

Contingut

L'Ajuntament de Llívia ha tramès al Síndic còpia de tota la documentació relativa a l'expedient de la persona interessada.

D'aquesta documentació destaca l'informe de l'anterior Departament de Medi Ambient i Habitatge que conclou, en el mateix sentit que ja ho havia fet el tècnic municipal, que en la finca veïna a la de la promotora no s'hi desenvolupa cap activitat inclosa en els annexos de la Llei 3/1998 i, per tant, sotmesa a llicència d'activitat, sinó que es tracta d'emmagatzematge d'estris i tinença d'animals amb caràcter d'ús privat. En el mateix sentit, cal destacar l'informe emès per l'Agència de Protecció de la Salut del Servei Regional a l'Alt Pirineu i Aran, segons el qual no s'ha detectat la presència de múrids, i les diverses factures presentades pel propietari corresponents als serveis d'una empresa de desratització.

No obstant això, el Síndic ha sol·licitat a l'Ajuntament de Llívia que emeti nous informes tècnics que, un cop investigats els fets, dictaminin i concloguin amb la màxima precisió possible l'estat de conservació i salubritat de la finca i, consegüentment, les obres i actuacions o mesures correctores que siguin necessàries a fi de garantir la seguretat de les persones i els béns i la salubritat i ornat públics, tot dictant les ordres d'execució que siguin pertinents.

El Síndic també ha sol·licitat a l'Ajuntament que, a la llum de l'Ordenança reguladora de la tinença d'animals de companyia, informi de la idoneïtat de l'existència dels animals en funció de les característiques de la finca; informi de les mesures correctores que es podrien prendre a fi de minimitzar les molèsties a les finques veïnes, i valori la possibilitat de completar l'ordenança esmentada establint un règim jurídic més concret i determinat sobre la tinença d'animals de cria que no estigui sotmesa a una llicència d'activitat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/12/2010 Ajuntament de Llívia Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Ajuntament de Llívia Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/03/2011 Ajuntament de Llívia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/07/2011 Ajuntament de Llívia Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/09/2011 Ajuntament de Llívia Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/10/2011 Ajuntament de Llívia Reiteració posterior a la primera
02/11/2011 Ajuntament de Llívia Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/12/2011 Ajuntament de Llívia Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
09/02/2012 Ajuntament de Llívia Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
03/05/2012 Ajuntament de Llívia Resolució
04/05/2012 Ajuntament de Llívia Seguiment finalitzat