Resolució
Q-05279/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Cànoves i Samalús a una instància presentada el maig de 2010.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Molèsties o maltractaments d'animals
Data d'inici 03/11/2010
Data de l'últim moviment 28/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cànoves i Samalús Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa envers l'Ajuntament del seu municipi per la manca de resposta a un escrit en què exposava les molèsties que ocasiona una plaga de gats al municipi.

Contingut

L'Ajuntament de Cànoves i Samalús exposa que, gràcies a la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona, es va dur a terme una actuació per esterilitzar dotze gats femelles. Malgrat això, l'Ajuntament manifesta que el problema s'ha incrementat com a conseqüència dels veïns que donen menjar als gats al carrer.

Davant d'aquesta informació, el Síndic assenyala que l'article 16 del Decret 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, estableix que en la prestació del servei de recollida d'animals abandonats o perduts, els ajuntaments o els ens locals supramunicipals poden concertar-ne l'execució amb entitats externes, preferentment amb associacions de protecció i defensa dels animals legalment constituïdes o amb empreses especialitzades de control i recollida d'animals de companyia. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament la possibilitat de mantenir converses amb diferents entitats protectores d'animals per tal de trobar una solució al problema existent actualment.

D'altra banda, i atès que en l'escrit no s'exposa si s'ha donat resposta a la instància presentada per la persona interessada, el Síndic recorda que d'acord amb l'article 53.1 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, les administracions públiques catalanes estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/11/2010 Ajuntament de Cànoves i Samalús Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Ajuntament de Cànoves i Samalús Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/02/2011 Ajuntament de Cànoves i Samalús Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/06/2011 Ajuntament de Cànoves i Samalús Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
01/09/2011 Ajuntament de Cànoves i Samalús Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/11/2011 Ajuntament de Cànoves i Samalús Resolució