Resolució
Q-05283/2012 Manca de resposta de l'Ajuntament d'Arenys de Mar a diverses instàncies relatives als problemes que ocasiona una alzina que envaeix part d'una finca privada

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 20/07/2012
Data de l'últim moviment 22/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Arenys de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa exposa que és propietari d'un immoble a Arenys de Mar que confronta amb el rial de la Serp, a l'alçada de la urbanització Protimar. Exposa que hi ha una alzina que travessa el rial de la Serp i envaeix part del seu terreny. A conseqüència, es fan malbé els arbres i les plantes de la seva propietat, s'acumulen fulles mortes i ha tingut problemes amb animals que abans no hi podien accedir. 

En data 24 de juliol de 2007 la seva dona va presentar una instància a l'Ajuntament d'Arenys de Mar per informar de la situació i demanar que es tallés la part de l'alzina que traspassava el rial i, amb posterioritat, el promotor ha enviat diversos correus electrònics a l'ajuntament en relació amb el mateix assumpte. 

Atès el temps que ha transcorregut sense rebre resposta, el 9 de març de 2012, el promotor va adreçar-se de nou a l'Ajuntament d'Arenys de Mar, sense èxit.

Contingut

El Síndic recorda a l'Ajuntament d'Arenys de Mar el deure de les administracions públiques de donar resposta expressa a tots els escrits que presentin els ciutadans. 

Tal com consta en el Codi de bones pràctiques administratives, l'Administració ha de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació. 

Les respostes expresses de l'Administració han de ser raonades, intel·ligibles i congruents amb les peticions o les al·legacions formulades, per no causar indefensió o inseguretat jurídica a les persones que s'hi adrecen. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que doni resposta expressa per escrit a la sol·licitud que va presentar el promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/07/2012 Ajuntament d'Arenys de Mar Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/09/2012 Ajuntament d'Arenys de Mar Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/02/2013 Ajuntament d'Arenys de Mar Segona reiteració / Obstaculització
12/03/2013 Ajuntament d'Arenys de Mar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/10/2013 Ajuntament d'Arenys de Mar Resolució pendent d'acceptació
18/11/2013 Ajuntament d'Arenys de Mar Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
19/02/2014 Ajuntament d'Arenys de Mar Segona reiteració / No col·laboració
06/03/2014 Ajuntament d'Arenys de Mar Resposta a la resolució pendent d'acceptació
21/05/2014 Ajuntament d'Arenys de Mar Irregularitat
22/05/2014 Ajuntament d'Arenys de Mar Seguiment finalitzat