Resolució
Q-05289/2010 Disconformitat amb la manca de resposta a diversos escrits enviats a ADIGSA

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Altres
Data d'inici 04/11/2010
Data de l'últim moviment 11/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Territori i Sostenibilitat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta als escrits que ha enviat a ADIGSA en què sol·licitava la liquidació de la provisió de fons per a la cancel·lació dels deutes i càrregues i la posterior devolució de la quantitat resultant per la compravenda d'un habitatge de Blanes.

Contingut

El Departament de Territori i Sostenibilitat indica que ha informat els advocats del promotor de l'estat de la liquidació. No obstant això, no consta que s'hagi donat resposta expressa als escrits que va presentar per correu certificat el 23 de juliol de 2010, per fax el 9 de setembre de 2010 i per burofax el 22 de setembre de 2010. Per aquest motiu el Síndic recorda al Departament que, tal com es recull en el Codi de bones pràctiques administratives, l'Administració ha de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu, com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació. 

En el cas del promotor cal tenir present que, a banda dels eventuals ajuts assistencials que li siguin atorgats, té greus problemes de salut i únicament disposa d'una pensió no contributiva. Aquesta situació justifica que el promotor estigui pendent del resultat final de la liquidació de la provisió de fons que al seu dia va lliurar i que es preocupi pel resultat de la liquidació que es porti a terme, ja no tan sols pel fet que el resultat de la liquidació sigui positiu al seus interessos sinó també per estar més tranquil amb relació a l'existència de deutes relacionats amb aquell habitatge i que posteriorment li reclamin. 

Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament de Territori i Sostenibilitat que si encara no s'ha portat a terme la liquidació de la provisió del promotor, se l'informi del motiu que justifica aquesta lentitud. 

El Síndic entén que davant de circumstàncies com aquesta, cal mantenir al corrent la persona interessada sobre quina és la relació de deutes pendent de liquidar i la situació actual de la liquidació de la provisió de fons, a banda de demanar disculpes pel fet de no donar resposta als escrits que va presentar el promotor en què demanava informació sobre el motiu pel qual no es portava a terme la liquidació definitiva de la provisió de fons.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/11/2010 Administració, Promoció i Gestió, SA (ADIGSA) Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/12/2010 Agència de l'Habitatge de Catalunya Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/02/2011 Agència de l'Habitatge de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/05/2011 Agència de l'Habitatge de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/06/2011 Agència de l'Habitatge de Catalunya Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/01/2012 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució