Resolució
Q-05305/2010 Queixa per la manca de suport rebut dels serveis socials de l'Hospitalet de Llobregat.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Acolliment familiar i adopcions
Data d'inici 05/11/2010
Data de l'últim moviment 01/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada, que té en acolliment un infant tutelat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant DGAIA), es va quedar a l'atur, i per això va demanar un ajut econòmic als serveis municipals de l'Hospitalet de Llobregat per tal que l'infant pogués anar de colònies. Es queixa perquè els serveis socials li van denegar l'ajut i no li van voler donar la denegació per escrit.

Contingut

De la informació tramesa pels serveis socials, se'n desprèn que la indagació de si la persona interessada tenia despeses d'habitatge es va fer un cop ja se li havia denegat l'ajut verbalment.

A més a més, el Síndic observa que la denegació va ser comunicada únicament per telèfon, malgrat que la persona interessada l'havia demanat per escrit. D'aquesta manera, es va crear una situació d'indefensió a la persona interessada perquè no va poder acudir a l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció per reclamar que intervingués per tramitar la possible inscripció a l'activitat de colònies.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que, d'una banda, vetlli per garantir que els serveis socials notifiquin per escrit les resolucions de les sol·licituds d'ajut presentades a fi i efecte que les persones interessades puguin iniciar les gestions que considerin adequades o les vies d'oposició oportunes; i, de l'altra, que tingui en compte que les despeses en habitatge i els ingressos de la persona interessada no haurien d'haver estat circumstàncies ponderables en un cas com aquest, atès que la persona interessada té el menor en règim d'acolliment i la tutora de l'infant és la DGAIA, organisme que ha de fer front a les despeses d'educació i desenvolupament del menor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/11/2010 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/01/2011 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resolució