Resolució
Q-05307/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona davant les molèsties que ocasiona l'activitat d'un forn de pa

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 26/08/2011
Data de l'últim moviment 27/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona davant les seves reclamacions per les molèsties que ocasiona l'activitat d'un forn de pa situat a sota del seu habitatge.

Tot i que ha fet diverses reclamacions, no li consta que s'hagi dut a terme cap actuació concreta.

Contingut

El Síndic va suggerir a l'Ajuntament de Barcelona que adoptés les mesures adients per tal de dur a terme un nou mesurament sonomètric de l'activitat del forn de pa que havia motivat aquesta queixa. Per tal que aquest mesurament fos útil i vàlid, calia mesurar-se el soroll des de l'habitatge del promotor de la queixa amb l'activitat del forn de pa a ple rendiment.

Tot i això, l'Ajuntament ha tramès un informe de la cap de projectes de serveis jurídics del Districte de Nou Barris que assenyala que els serveis tècnics del Districte van considerar adient ?no efectuar medicions sonomètriques, atès que no s'han esmenat la totalitat de les deficiències detectades en les inspeccions dutes a terme a l'establiment de referència?.

En el mateix informe també es diu que ?el procediment d'inspecció i control de l'activitat es troba actualment en fase d'adopció de la corresponent ordre de cessament de l'activitat de forn de pa? i que serà una vegada notificada la resolució de cessament i en cas d'incompliment quan es podran adoptar les mesures coercitives previstes a la normativa o els mitjans d'execució forçosa dels actes administratius.

Tot i el temps que ha transcorregut des de la data d'aquest informe del Districte, el promotor de la queixa ha indicat que l'establiment continua obert, que persisteixen els sorolls de matinada i que aquesta situació està afectant la seva salut.

Per això, el Síndic demana a l'Ajuntament de Barcelona que adopti les mesures adients per tal que es finalitzi com més aviat millor la tramitació del procediment esmentat en el sentit indicat en l'informe del Districte, és a dir, que s'emeti l'ordre de cessament de l'activitat fins que es corregeixin les deficiències constatades pels serveis municipals, tant pel que fa a les molèsties per sorolls com d'altre tipus.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/09/2011 Districte de Nou Barris Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/11/2011 Districte de Nou Barris Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/04/2012 Districte de Nou Barris Segona reiteració / Obstaculització
18/04/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/07/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/07/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/12/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
25/01/2013 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
30/07/2013 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
28/04/2014 Ajuntament de Barcelona Irregularitat
28/04/2014 Districte de Nou Barris Irregularitat
27/05/2014 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat