Resolució
Q-05311/2011 Disconformitat amb la situació del parc de Santa Maria, al municipi de Cubelles

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 26/08/2011
Data de l'últim moviment 01/08/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cubelles Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la situació del parc de Santa Maria, al municipi de Cubelles. Exposa que per evitar-ne la degradació actual caldria incrementar-ne l'arbrat i la neteja i reformar el rec i part de la vegetació, a banda de garantir que els propietaris de gossos no els deixen defecar al parc.

El promotor també es queixa de la manca de resposta de l'Ajuntament de Cubelles als escrits presentats en què demanava, entre altres coses, diversa documentació sobre la reforma del parc.

Contingut

Pel que fa a la qüestió de la manca de resposta als escrits presentats a l'Ajuntament, el síndic recorda que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix l'obligació de totes les administracions de dictar una resolució expressa en tots els procediments i de notificar-la a les persones interessades. 

Amb la resolució expressa, encara que sigui fora dels terminis previstos per la normativa, es fa possible que els ciutadans tinguin un coneixement fefaent del determini adoptat per l'Administració en relació amb la seva sol·licitud i puguin resoldre el que millor els convingui en defensa dels seus interessos.

A més, el Síndic constata que el mateix Ajuntament de Cubelles s'ha dotat d'un Reglament de participació ciutadana que en l'article 1 determina que ?tots els ciutadans i ciutadanes tenen dret a intervenir directament o mitjançant associacions ciutadanes en la gestió dels assumptes públics de competència municipal a través del mecanismes regulats en aquest reglament? i que ?l'Ajuntament de Cubelles ha de facilitar, en el termini més breu possible, la més àmplia informació sobre la seva activitat i la participació de tots els ciutadans i ciutadanes en la vida local?.

Fetes aquestes consideracions, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/11/2011 Ajuntament de Cubelles Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/01/2012 Ajuntament de Cubelles Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/03/2012 Ajuntament de Cubelles Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/07/2012 Ajuntament de Cubelles Resolució
01/08/2012 Ajuntament de Cubelles Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-05331/2011