Resolució
Q-05318/2010 Desacord amb l'atenció i el tractament rebuts a un institut de Barcelona envers un alumne que pateix un trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Necessitats educatives especials
Data d'inici 05/11/2010
Data de l'últim moviment 17/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa envers un institut de Barcelona en què estudia el seu fill, ja que considera que no es pren cap mena de mesura de les que es recomanen per tractar infants amb trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat, sinó que s'apliquen càstigs a l'alumne que, segons diversos especialistes, són completament contraindicats en casos com el del seu fill.

Contingut

Un cop analitzat l'informe aportat pel Departament d'Ensenyament, el Síndic constata que aquest alumne presenta dificultats de relació amb els companys i el professorat, i que tant el centre com els serveis educatius li han intentat donar la millor atenció. Així mateix, observa que s'ha valorat quin és el millor recurs per a l'infant i que actualment es troba en espera d'ingrés a un hospital de dia.

Així, el Síndic, tot i valorar positivament l'actuació que ha dut a terme l'Administració, en relació amb la prohibició de l'ús del menjador que denunciava el promotor, considera que enlloc d'excloure l'alumne del servei se li hauria d'haver ofert el suport necessari perquè pogués ser-ne usuari com la resta dels seus companys.  

Davant la impossibilitat d'usar el servei, l'alumne no disposa de temps necessari per poder desplaçar-se fins a casa seva a dinar, i aquest fet pot acabar condicionant l'assistència de l'alumne al centre.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix que es revisi la decisió del centre educatiu en aquesta qüestió, i que es doni instruccions al centre, de cara a futures ocasions, perquè millori l'atenció dels alumnes amb necessitats educatives específiques.

L'Administració ha acceptat parcialment el suggeriment del Síndic, i aquesta institució constata que està actuant per reconduir la situació i donar l'atenció més adequada a les necessitats educatives especials de l'alumne.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/11/2010 Direcció General d'Atenció a la Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/03/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/04/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/06/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
17/06/2011 Departament d'Ensenyament Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació- BOE.106 (04/05/2006)