Resolució
Q-05321/2012 Disconformitat amb el procés de preinscripció universitària del curs 2012/2013

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Estudis universitaris i recerca
Data d'inici 23/07/2012
Data de l'últim moviment 03/04/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Economia i Coneixement Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procés de preinscripció universitària del curs 2012/2013.

Exposa que la pàgina web ha tingut molts problemes de funcionament i que l'atenció a l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat no és adequada, ja que cal fer molta cua i la informació que s'hi proporciona no és correcta.

Diu que, a causa del mal funcionament de l'aplicació informàtica i de la informació obtinguda a l'Oficina sobre la documentació que havia d'aportar, s'ha considerat que la seva preinscripció ha estat presentada fora de termini, perquè segons exposa va presentar un certificat de la qualificació obtinguda a la prova de majors vint-i-cinc anys seguint les instruccions que se li van facilitar, però no era el que es requeria.

Contingut

Arran d'una altra queixa rebuda amb anterioritat també sobre el funcionament de l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat, el Síndic va demanar al Departament d'Economia i Coneixement que continués prestant un servei de qualitat i que dotés de recursos necessaris l'Oficina, sobretot en períodes de màxima afluència de consultes, per cobrir la demanda d'informació existent, tant per via telemàtica, com presencial o telefònica.

De la mateixa manera, pel que fa a la informació continguda a la pàgina web de la Secretaria d'Universitats i Recerca, el Síndic va suggerir que s'intentés millorar la claredat i l'extensió en la informació relativa a la regulació de les condicions per a l'accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d'admissió a les universitats públiques espanyoles dels estudiants amb la prova d'accés superada segons normatives anteriors al Reial decret 1892/2008, de 14 de novembre.

En relació amb aquesta darrera qüestió, el Departament va informar que es trobava en procés d'actualització de la informació que apareixia al web i que procuraria que la informació relativa a l'accés a la universitat per a estudiants que haguessin superat les proves d'accés en convocatòries anteriors al juny de 2010 fos més entenedora.

Respecte de la qüestió general que motivava la queixa del promotor, el funcionament de l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat i la informació disponible a la pàgina web, el Síndic va suggerir al Departament que procurés aportar el màxim de recursos disponibles perquè totes les demandes poguessin ser ateses adequadament i es poguessin presentar les sol·licituds de manera correcta i dins del termini establert.

A l'informe tramès, tot i que es nega amb rotunditat l'existència d'incidències significatives durant el procés de preinscripció universitària, el Departament informa que durant el mes de gener s'ha renovat completament la pàgina web de la Secretaria d'Universitats i Recerca per adaptar-se als nous requeriments de la Generalitat, i que s'ha actualitzat la informació i renovat la imatge, motiu pel qual hi poden haver hagut problemes de connexió que ja han estat resolts.

També es fa constar que sempre s'intenta donar des de l'Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat un servei de qualitat, i que la Generalitat procura els màxims recursos dels quals disposa per atendre tothom, tant si és període de preinscripció com si no ho és.

Ateses aquestes consideracions, el Síndic entén que els suggeriments que va fer al Departament d'Economia i Coneixement han estat acceptats.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/08/2012 Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/09/2012 Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/01/2013 Departament d'Economia i Coneixement Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/02/2013 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
02/04/2013 Departament d'Economia i Coneixement Vulneració
03/04/2013 Departament d'Economia i Coneixement Seguiment finalitzat