Resolució
Q-05346/2009 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat davant la reclamació per molèsties per l'estacionament de vehicles a la vorera de diversos carrers.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 13/11/2009
Data de l'últim moviment 22/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Corbera de Llobregat Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

El promotor es queixa de les molèsties que ocasiona l'estacionament de vehicles a la vorera del carrer Andròmeda i als voltants del centre d'educació infantil i primària (en endavant CEIP) Puig Agulles de Corbera de Llobregat. 

El promotor de la queixa diu que ja es va adreçar a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat per tractar aquest assumpte i que, per escrit de 15 de setembre de 2009, se'l va informar que s'havien donat "instruccions al cap de la Policia Local perquè en la mesura que fos possible s'intensifiqués la vigilància en aquesta zona i fossin denunciades aquestes situacions".

També se li indicava que "s'està estudiant la possibilitat d'ampliar la zona de la vorera que té col·locades pilones, a fi que els vehicles no hi puguin estacionar".

Tanmateix, la persona interessada diu que la situació es manté sense que l'Ajuntament hagi intensificat la vigilància policial i sense que s'hagin col·locat més pilones a la vorera.

Contingut

En l'informe de resposta, l'Ajuntament fa saber "la voluntat municipal de valorar la possibilitat de col·locar les pilones en els trams afectats". 

Així mateix, l'informe de la Policia Local que s'adjunta també assenyala que "l'Ajuntament valora la possibilitat de col·locar pilones en els trams afectats, però el fet que les voreres únicament s'ocupin al llarg d'uns minuts al cap del dia fa prioritària l'actuació municipal en altres vials on el risc és més elevat i la necessitat més urgent".

Prèviament, per escrit municipal amb data de sortida 15 de setembre de 2009, s'havia informat el veí promotor de la queixa que "s'està estudiant la possibilitat d'ampliar la zona de la vorera que té col·locades pilones, a fi que els vehicles no hi puguin estacionar".

En conseqüència, i atès que en els seus informes l'Ajuntament no fa menció a cap element de mobilitat o seguretat que desaconselli una actuació d'aquest tipus, el Síndic suggereix que adopti les mesures adients per tal de col·locar pilones a les voreres que evitin l'estacionament indegut de vehicles al carrer Andròmeda i als voltants del CEIP Puig Agulles.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/02/2010 Ajuntament de Corbera de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/05/2010 Ajuntament de Corbera de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/07/2010 Ajuntament de Corbera de Llobregat Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
30/11/2010 Ajuntament de Corbera de Llobregat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/03/2011 Ajuntament de Corbera de Llobregat Reiteració posterior a la primera
22/09/2011 Ajuntament de Corbera de Llobregat Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya- DOGC.3887 (20/05/2003)