Resolució
Q-05349/2010 Disconformitat amb l'actuació del Districte de l'Eixample en relació amb un expedient seguit contra una finca de Barcelona

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 08/11/2010
Data de l'últim moviment 18/12/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació del Districte de l'Eixample en relació amb l'expedient seguit contra una finca de Barcelona. 

Exposa que l'any 2008 va denunciar uns fets relatius a la desconnexió de la sortida de fums d'una caldera del tub general de fums d'aquesta finca. Consegüentment, es va ordenar al propietari de la finca que corregís les deficiències detectades en l'edifici.

El promotor exposa la seva disconformitat amb els aspectes següents referits a la tramitació d'aquest expedient: d'una banda, tot i el temps transcorregut, encara no s'ha complert l'ordre d'execució emesa; i de l'altra, hi ha hagut inactivitat de l'Administració en l'impuls d'ofici de l'expedient i manca d'informació en relació amb els actes administratius dictats. En relació amb aquest darrer motiu de disconformitat, el promotor exposa que no s'ha donat resposta expressa al burofax que va enviar en data 7 de juliol de 2009 ni ha rebut cap informació ni comunicació de l'Administració d'ençà de la darrera publicació de data 24 d'abril de 2010.

Contingut

Segons la documentació de què es disposa, en el decurs de l'any 2009 l'Ajuntament de Barcelona va incoar un expedient de protecció de la legalitat urbanística i va efectuar els requeriments pertinents perquè el titular esmenés les deficiències detectades. Consta que el titular va instal·lar una nova caldera estanca en data 18 de maig de 2010, actuació amb la qual l'Ajuntament va concloure que el sistema de sortida de fums s'ajusta a la normativa que li és d'aplicació, tot i que no va efectuar cap inspecció posterior per comprovar-ho. No consta que s'hagi dictat resolució de terminació del procediment ni que s'hagin arxivat les actuacions.

Això no obstant, el promotor considera que la nova actuació no s'ajusta a les normes que li són d'aplicació. Exposa que tampoc no ha rebut resposta als escrits que ha presentat i fa una referència especial al burofax entregat a l'Administració el 8 de juliol de 2010.

Tal com estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, la finalització del procediment administratiu es fa d'acord amb les disposicions establertes en els articles 87 i següents. Posa fi al procediment, entre d'altres, la resolució, el contingut de la qual s'ha d'ajustar al que estableix l'article 89 de la Llei esmentada.

Un cop incoat i tramitat l'expedient de protecció de la legalitat, que va donar lloc a les actuacions administratives necessàries per a l'adopció de les mesures de restauració pertinents, i després de considerar que s'han corregit les deficiències detectades, cal que el procediment administratiu finalitzi tal com determina la Llei 30/1992. La resolució de terminació del procediment que es dicti ha de ser notificada a la persona denunciant, com a persona legítimament interessada i de conformitat amb la institució de l'acció pública, la qual ha de tenir l'oportunitat de presentar els recursos pertinents en dret contra la resolució de tancament, en defensa dels seus drets i interessos. 

D'acord amb el que s'ha exposat, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Barcelona que dicti la resolució que posa fi a l'expedient de protecció de la legalitat i la notifiqui al promotor de la queixa, perquè pugui exercir el seu dret de defensa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/12/2010 Districte de l'Eixample Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Districte de l'Eixample Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/04/2011 Districte de l'Eixample Reiteració posterior a la primera
20/10/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/01/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/03/2012 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/11/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/12/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/01/2013 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
25/02/2013 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
07/03/2013 Ajuntament de Barcelona Resolució
18/12/2013 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat