Resolució
Q-05389/2009 Manca de resolució del Servei Català de Trànsit d'un recurs extraordinari de revisió per irregularitat en la notificació d'una provisió de constrenyiment amb relació a un expedient sancionador.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 17/11/2009
Data de l'últim moviment 29/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

El promotor manifesta la seva disconformitat amb la notificació d'una provisió de constrenyiment amb relació a un expedient sancionador, tramitat pel Servei Català de Trànsit (en endavant SCT), per la comissió d'una infracció de trànsit, sense que amb caràcter previ se li hagi tramès la notificació de la resolució sancionadora, la qual cosa l'hauria deixat en indefensió.

D'acord amb la documentació aportada per la persona interessada, al moment de rebre la provisió va formular també un recurs extraordinari de revisió, registrat en data 22 d'agost de 2008, al qual encara no s'ha donat resposta.

Contingut

Un cop examinada la documentació de resposta a la petició del Síndic aportada per l'SCT, es comprova que:

En primer lloc, la denúncia referida a la presumpta comissió d'una infracció greu no va ser notificada abans d'haver transcorregut el termini de prescripció establert en l'article 81 del Reial decret 339/1990, de 2 de març, pel qual s'aprova la Llei de trànsit, ja que entre la data de comissió de la infracció (1 de febrer de 2007) i la data de notificació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) 4978, d'1 d'octubre de 2007, va transcórrer amb escreix el termini de sis mesos.

En segon lloc, malgrat que l'SCT informa que es van fer els dos intents preceptius de notificació al domicili de la persona interessada, tant de la denúncia com de la resolució sancionadora, el cert és que només se'n va fer un, ja que en ambdós casos el resultat va ser infructuós, atès que la persona interessada era desconeguda en la mateixa adreça.

I en tercer lloc, consta al registre de la Direcció General de Trànsit que el domicili de la persona interessada no és a l'adreça de Castelló d'Empúries on es van intentar fer les notificacions, sinó que es troba al municipi Roses i que coincideix amb el mateix que la persona interessada ha proporcionat al Síndic al moment de formular la seva queixa.

En conseqüència, el Síndic suggereix que a l'SCT que acordi la revisió de la tramitació de l'expedient sancionador incoat contra la persona interessada i, consegüentment, que resolgui l'anul·lació de la resolució dictada d'acord amb les consideracions formulades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/12/2009 Servei Català de Trànsit SCT Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/03/2010 Servei Català de Trànsit SCT Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/05/2010 Servei Català de Trànsit SCT Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/11/2010 Servei Català de Trànsit SCT Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/12/2010 Servei Català de Trànsit SCT Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/01/2011 Servei Català de Trànsit SCT Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/02/2011 Servei Català de Trànsit SCT Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/03/2011 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
04/04/2011 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/09/2011 Departament d'Interior Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Reial decret legislatiu 339/1990, de 2 de març, pel qual s'aprova el text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària- BOE.63 (14/03/1990)