Resolució
Q-05411/2011 Manca de resposta de l'Ajuntament de Banyoles a diverses instàncies

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 02/09/2011
Data de l'últim moviment 20/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Banyoles Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Banyoles a diverses instàncies que va presentar telemàticament, en les quals plantejava diferents perills i problemes a la zona de bany de la caseta de fusta.

Contingut

El Síndic ha constatat que després de rebre les queixes de la persona interessada, els serveis municipals van fer diverses actuacions per millorar la seguretat en aquesta zona de bany. 

L'Ajuntament informa que ha notificat aquestes actuacions als responsables de l'Assemblea de la Creu Roja al Pla de l'Estany, segons el conveni signat el 15 de gener de 2008. D'això es dedueix que, com que el promotor és socorrista i com a tal ja ha pogut constatar l'aplicació de les mesures, el consistori no ha considerat necessari donar-li resposta expressa. 

En aquest sentit, el Síndic recorda a l'Ajuntament que les normes elementals de cortesia vers al ciutadà, però també la Llei orgànica 4/2001, de 12 de novembre, reguladora del dret de petició, i el Codi de bones pràctiques administratives aprovat i difós pel Síndic de Greuges estableixen l'obligació de les administracions públiques de donar resposta expressa i fonamentada a les demandes de les persones que s'hi adrecin.

En conseqüència, el Síndic recorda a l'Ajuntament el deure legal d'oferir resposta expressa al promotor de la queixa encara que consideri que ha pogut tenir coneixement de les actuacions dutes a terme pel consistori. Amb aquest recordatori, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/10/2011 Ajuntament de Banyoles Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/12/2011 Ajuntament de Banyoles Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/01/2012 Ajuntament de Banyoles Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/01/2012 Ajuntament de Banyoles Resolució
20/01/2012 Ajuntament de Banyoles Seguiment finalitzat