Resolució
Q-05413/2011 Disconformitat amb el procés d'elecció d'una persona per fer una suplència a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 02/09/2011
Data de l'últim moviment 15/06/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb el fet que, tot i que la van trucar de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera per fer una suplència (perquè era la primera de la llista de la borsa de treball), finalment no va ser contractada, sinó que ho va ser la segona persona de la llista.  

Exposa que l'Ajuntament volia contractar una altra persona i, per aquest motiu, li va emetre un informe desfavorable.

Contingut

De la resposta de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera es desprèn que el consistori no ha respectat les bases de la convocatòria del concurs, que vinculen no només les persones que hi participen, sinó també la mateixa Administració.
 
Les convocatòries suposen un equilibri entre les prerrogatives administratives i les garanties dels administrats, i la vinculació que s'estableix per a l'Administració significa que no pot desconèixer-ne el contingut, ni enervar els drets que se'n deriven, ni modificar-la sense respectar-los.  

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera justifica aquesta manca de respecte a les bases amb l'existència d'un informe d'acord amb el qual la persona interessada no va superar un presumpte període de prova (que no consta enlloc que s'hagués establert). Aquest informe, però, no hauria d'haver estat vinculant per a l'Administració.

En conseqüència, el Síndic sol·licita a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera que doni les ordres oportunes per tal que en el futur i durant el termini de vigència fixat en les bases de la convocatòria es tingui en compte de forma rigorosa l'ordre establert a la borsa de treball al moment de cobrir possibles substitucions.

Igualment, pel que fa al període en què la persona interessada no va ser contractada per l'Ajuntament, el Síndic suggereix que l'Ajuntament estudiï la possibilitat d'incoar d'ofici un procediment de responsabilitat patrimonial per determinar, si escau, el rescabalament dels perjudicis que se li han ocasionat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/09/2011 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/10/2011 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/10/2011 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/01/2012 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
07/02/2012 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/06/2012 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Irregularitat