Resolució
Q-05415/2011 Manca de resposta de l'Ajuntament de Palafrugell a un escrit relatiu a l'existència d'un monument franquista.

Matèries
Cultura i llengua
Cultura i arts
Data d'inici 02/09/2011
Data de l'últim moviment 27/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Palafrugell Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta el seu descontentament amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Palafrugell a l'escrit que va trametre al web del consistori i en el qual exposava que considera un record de l'època franquista la presència d'un monòlit a l'entrada de Calella de Palafrugell, amb la inscripció de ?Caído por Dios y por la Patria? i demanava que fos retirat.

Contingut

L'Ajuntament de Palafrugell indica que la Junta de Govern ha adoptat la determinació de complir les disposicions legals sobre la memòria històrica de retirar els objectes commemoratius d'exaltació personal o col·lectiva de la Guerra Civil i, entre d'altres, el monòlit a què feia referència la persona interessada.

Tanmateix, el Síndic entén que la retirada obeeix a una proposta aliena a la de la persona interessada, a qui no s'ha donat resposta. És per aquest motiu que el Síndic sol·licita a l'Ajuntament de Palafrugell que doni les ordres oportunes per tal que es notifiqui a la persona interessada el determini pres per la Junta de Govern. 

Igualment, el Síndic recorda a l'Administració el deure de donar resposta expressa i per escrit a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació, deure que va quedar recollit en el Codi de bones pràctiques administratives aprovat l'any 2009 per aquesta institució amb la voluntat de fer efectiu l'article 30 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya sobre el dret de les persones a una bona administració i que el Síndic va traslladar a totes les administracions públiques catalanes.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/09/2011 Ajuntament de Palafrugell Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/10/2011 Ajuntament de Palafrugell Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/11/2011 Ajuntament de Palafrugell Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/11/2011 Ajuntament de Palafrugell Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/12/2011 Ajuntament de Palafrugell Resolució