Resolució
Q-05449/2009 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Canet de Mar davant les reclamacions per les activitats nocturnes d'un envelat.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 19/11/2009
Data de l'últim moviment 16/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Canet de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Diversos veïns de Canet de Mar denuncien la manca d'actuació de l'Ajuntament amb relació a les activitats nocturnes que es duen a terme en un envelat. 

Els veïns pateixen problemes de sorolls ocasionats pels concerts i les activitats que tenen lloc en aquell envelat cada dia de la setmana, fet que el promotors han denunciat al consistori. 

En aquest sentit, les persones interessades aporten una còpia de l'escrit de data 30 de març de 2007, en què informen que en el Ple celebrat el 29 de març de 2007 s'havia aprovat un expedient de permuta de la parcel·la. Això suposava la construcció d'una nau destinada a celebrar els actes nocturns que s'estan fent a l'envelat i que per la seva durada provoquen molèsties als veïns. 

Posteriorment, el 22 de maig de 2007, el consistori els va informar que la durada de les obres seria de sis mesos i que havien de començar en el termini màxim d'un mes, és a dir, a la fi del mes de juny de 2007.

Malgrat aquest acord, ha transcorregut el temps i els veïns denuncien que la situació continua igual.

Contingut

L'Ajuntament de Canet de Mar informa que les obres projectades per al canvi d'ubicació de les activitats de l'envelat estaven subjectes a l'expedient de permuta de la parcel·la, però que no ha estat possible dur-les a terme per la manca de capacitat econòmica experimentada tant pel promotor com per l'Ajuntament. 

No obstant això, l'informe destaca que s'han reforçat les mesures correctores de les activitats que s'hi desenvolupen per reduir al màxim el seu impacte. En concret, les mesures adoptades són les següents:

D'una banda, s'han suprimit les activitats que certes associacions alguns vespres, entre setmana, hi desenvolupaven, les quals consistien en assajos musicals amb instruments de percussió.

I de l'altra, s'han reforçat els criteris de convivència i les limitacions horàries de les activitats nocturnes que puntualment es desenvolupen a l'envelat, i també la supervisió policial perquè es complexin aquests criteris i limitacions. 

D'acord amb aquesta informació, el Síndic suggereix al consistori que tan aviat com es produeixi una millora en la situació econòmica actual, es reprenguin les negociacions per a la permuta de la parcel·la en què s'havien d'ubicar les activitats, i que els controls de les activitats nocturnes als quals fan referència es facin de forma efectiva. 

Amb aquest suggeriment, es finalitzen les actuacions del Síndic en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/06/2010 Ajuntament de Canet de Mar Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/12/2010 Ajuntament de Canet de Mar Reiteració posterior a la primera
28/12/2010 Ajuntament de Canet de Mar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/03/2011 Ajuntament de Canet de Mar Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)

Expedients Relacionats

Q-05350/2009
Q-05377/2009