Resolució
Q-05456/2013 Manca de resposta de l'Ajuntament de Martorell a diversos escrits de demanda d'informació presentats per un grup municipal

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 12/07/2013
Data de l'últim moviment 24/12/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Martorell Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, en representació d'un grup municipal de Martorell, manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament a diversos escrits de demanda d'informació que hi ha presentat.

Contingut

D'acord amb la informació tramesa per l'Ajuntament, el mes de setembre de 2013 es va donar resposta a totes les peticions del promotor de la queixa menys una, ja que s'està pendent de rebre la informació demanada a la companyia que gestiona el servei d'abastament d'aigua potable. 

Un cop valorada aquesta informació, el Síndic fa les consideracions següents:

En primer lloc, cal destacar que la resposta a les peticions d'informació s'ha concretat en un termini molt superior al que està establert legalment, en alguns casos superior a un any des que la petició es va formular. 

En aquest sentit, el Síndic recorda que d'acord amb el règim privilegiat d'accés a la informació municipal que l'article 164 de la Llei municipal i de règim local de Catalunya atribueix als membres de la corporació, el termini en què opera el silenci positiu a les peticions d'informació és de quatre dies des de la presentació de la sol·licitud. Tot i que el Síndic entén que no sempre és possible facilitar la informació demanada en aquest termini, quan la resposta es demora tant com en els casos que han motivat la queixa considera que l'actuació municipal no s'ajusta a l'obligació legal de facilitar la tasca de control en els termes indicats.   

Per aquest motiu, el Síndic demana a l'Ajuntament de Martorell que adopti les mesures oportunes perquè els grups municipals rebin la informació demanada en el termini establert legalment o, en qualsevol cas, en un termini breu. 

En segon lloc, pel que fa a la informació relativa al servei municipal d'abastament d'aigua, el Síndic demana a l'Ajuntament que faciliti als sol·licitants la informació de la qual ja disposa, sens perjudici d'aportar posteriorment la informació pendent de rebre. Sens perjudici d'això, i tenint en compte la data en què es va sol·licitar la informació inicialment, caldria requerir l'empresa gestora perquè aporti les dades demanades en un termini breu.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/07/2013 Ajuntament de Martorell Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/09/2013 Ajuntament de Martorell Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/09/2013 Ajuntament de Martorell Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/11/2013 Ajuntament de Martorell Resolució pendent d'acceptació
18/12/2013 Ajuntament de Martorell Resposta a la resolució pendent d'acceptació
24/12/2013 Ajuntament de Martorell Seguiment finalitzat