Resolució
Q-05464/2014 Disconformitat amb les molèsties que ocasiona l'estat d'abandonament d'un solar de Rubí

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 14/07/2014
Data de l'últim moviment 09/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Rubí Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les molèsties que ocasiona als veïns l'estat d'abandonament d'un solar de Rubí, per l'aparició d'animals i pel risc d'incendis a la zona.

Exposa que els veïns denuncien aquesta situació a l'Ajuntament des del 2008, i que el mes d'agost de 2013 van rebre una resposta segons la qual s'havia requerit els titulars del solar per tal que el netegessin. Tot i això, des de llavors no han rebut cap altra comunicació sobre l'estat de l'expedient.

Contingut

En aquest cas, cal destacar que les primeres denúncies efectuades pels veïns a l'Ajuntament daten de l'any 2008. No està justificat que transcorreguts més de sis anys des que els veïns van denunciar l'estat de la finca, encara no s'hagi dut a terme cap actuació ni s'hagi pres cap altra mesura per solucionar la problemàtica. 

L'article 197.4 del Text refós de la Llei d'urbanisme habilita l'Administració, davant l'incompliment injustificat d'ordres d'execució, a adoptar mesures d'execució forçosa, tals com l'execució subsidiària a càrrec de la persona obligada i la imposició de multes coercitives.

En qualsevol cas, tenint en compte el temps transcorregut i el fet que l'Ajuntament ha començat un procediment de notificació de l'ordre d'execució amb una altra empresa, que no farà més que allargar la resolució de la problemàtica denunciada, el Síndic suggereix que es porti a terme l'execució subsidiària de la finca en qüestió, sens perjudici que un cop dutes a terme les obres de neteja i condicionament s'exigeixi a la mercantil titular de la finca les despeses generades per aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/08/2014 Ajuntament de Rubí Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/09/2014 Ajuntament de Rubí Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/12/2014 Ajuntament de Rubí Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/03/2015 Ajuntament de Rubí Resolució pendent d'acceptació
20/04/2015 Ajuntament de Rubí Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
22/07/2015 Ajuntament de Rubí Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2015 Ajuntament de Rubí Resolució pendent d'acceptació
09/12/2015 Ajuntament de Rubí Reiteració a la resolució pendent d'acceptació