Resolució
Q-05478/2015 Queixa relativa a la manca de resolució d'una sol·licitud d'habilitació de personal de vehicles de transport sanitari per carretera

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 31/07/2015
Data de l'últim moviment 30/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa que no ha rebut la resolució de la sol·licitud d'habilitació de personal de vehicles de transport sanitari per carretera que va presentar el 3 de novembre de 2014.

El termini màxim de què disposa l'Administració per resoldre és de 6 mesos des de la presentació de la sol·licitud, transcorregut el qual la resolució s'ha d'entendre estimada per silenci positiu. Per tant, el 3 de maig de 2015 s'hauria d'haver considerat atorgada la sol·licitud per silenci positiu perquè malgrat que es va efectuar un requeriment d'esmena el 30 d'abril, no es va notificar a la promotora fins al dia 11 de maig.

En conseqüència, no es poden invocar els efectes de la la suspensió del termini màxim previst per resoldre el procediment que fixa l'article 42.5 a) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, pel temps que transcorri entre la notificació del requeriment i el compliment efectiu pel destinatari o el transcurs del termini concedit, sens perjudici del que preveu l'article 71 de la Llei, perquè a la data de la notificació ja havia tingut lloc el silenci positiu. 

La resolució que declara el desistiment assenyala que com que no va ser possible sol·licitar a l'empresa de transport sanitari la certificació dels serveis prestats, per escrit de 30 d'abril se'n va requerir l'esmena a la persona interessada, la qual va lliurar la documentació que se li demanava els dies 21 i 27 de maig. No es pot dir, doncs, que el requeriment no va ser atès. Per aquest motiu, no és ajustat a dret que la resolució dictada finalitzi el procediment per desistiment de la persona interessada. 

En conseqüència, el Síndic suggereix al Departament de Salut que revisi d'ofici la resolució dictada i n'emeti una de nova que, d'acord amb l'article 43.3. a) de la Llei 30/1992, confirmi el sentit del silenci positiu produït en aquest cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/10/2015 Secretaria General de Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/10/2015 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
30/11/2015 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació