Resolució
Q-05496/2009 Manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló a una reclamació per quantitats no pagades per la construcció d'uns habitatges.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Contractació administrativa
Data d'inici 23/11/2009
Data de l'últim moviment 15/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Pere de Torelló Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor mostra la seva disconformitat amb la manca de resposta a un escrit adreçat a l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló.

La persona interessada explica que va enviar aquest escrit al consistori el 26 de març de 2009 i ho va fer per correu ordinari amb acusament de recepció. 

El promotor indica que s'ha adreçat a l'Ajuntament, tant per escrit com personalment, i ha demanat una trobada amb l'alcalde, per intentar trobar una solució en relació amb al deute que la corporació local té pendent per la construcció d'unes cases a la urbanització La Riera, per encàrrec de l'entitat municipal Promocions Locals Sant Pere de Torelló. 

Segons exposa el reclamant, encara no ha rebut cap resposta a aquesta carta ni a la petició d'una reunió amb l'alcalde.

Contingut

L'Ajuntament indica que va assumir públicament els compromisos de pagament d'aquella societat municipal constructora, quan se'n va acordar la dissolució, però en aquell moment el promotor de la queixa no va reclamar cap pagament ni va presentar cap documentació.

El consistori va indicar també que no tenia constància documental dels conceptes i encàrrecs als quals responien les factures reclamades, i així ho va comunicar verbalment al promotor de la queixa. 

No obstant això, i atès que el motiu de la queixa era la manca de resposta expressa a l'escrit presentat i no s'ha indicat que, amb posterioritat, s'hagi contestat aquest escrit, el Síndic recorda al consistori el deure legal de donar resposta expressa i escrita a la petició del promotor de data 26 de març de 2009. 

Pel que fa al fons de l'assumpte plantejat, el Síndic ha comunicat al reclamant la necessitat d'aportar al consistori els elements que acreditin l'encàrrec contractual de l'entitat municipal promotora i que les obres es van fer i es van rebre com a suport a les factures reclamades.  

Amb aquest recordatori, es finalitza aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/12/2009 Ajuntament de Sant Pere de Torelló Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Sant Pere de Torelló Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/02/2011 Ajuntament de Sant Pere de Torelló Resolució