Resolució
AO-05507/2014 Actuació d'ofici iniciada arran de la visita a la comissaria de la Policia Local de Salt

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Administració de justícia
Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura
Data d'inici 14/07/2014
Data de l'últim moviment 03/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Salt Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

En compliment de l'article 74 de la Llei 24/2009, de 23 de desembre, del Síndic de Greuges, anualment es lliura al Parlament l'informe sobre les actuacions dutes a terme pel Síndic en qualitat d'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura i altres Tractes o Penes Cruels, Inhumanes o Degradants (en endavant ACTP).

Pel que fa les comissaries de policia local i/o guàrdia urbana, el 3 de juliol de 2014 l'Equip de Treball de l'ACPT es va desplaçar a Salt amb la finalitat de visitar l'àrea de custòdia de detinguts de la Policia Local.

Contingut

Arran de la visita a la comissaria de la Policia Local de Salt , el Síndic ha fet les recomanacions següents:

- No es considera operatiu que la Policia Local de Salt faci custòdia preventiva de detinguts malgrat que les instal·lacions de què disposa no reuneixin els requisits per poder-ho fer amb tota la seguretat i les garanties pròpies d'aquests espais. 

- Atès que els Mossos d'Esquadra traslladen els detinguts a la comissaria de Girona, caldria establir els protocols adients perquè la Policia Local pogués sortir del terme municipal per traslladar els detinguts a Girona o bé preveure que els Mossos d'Esquadra de Salt es fessin càrrec de la detenció des del primer moment. 

- Es proposa la clausura immediata de l'àrea de custòdia de detinguts, atesa la manca de condicions que presenta tot i el poc temps que fa que va ser inaugurada. Un cop s'hagi aplicat aquesta mesura, se suggereix l'Ajuntament de Salt i al Departament d'Interior que estudiïn la manera d'adequar aquest espai d'acord amb els protocols previstos per a les zones de detenció de les comissaries del cos de Mossos d'Esquadra, i que aquestes cel·les s'incorporin com a àrea de custòdia dels Mossos d'Esquadra, complementant la zona de detenció de la comissaria central de Girona.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/08/2014 Ajuntament de Salt Resolució pendent d'acceptació
17/10/2014 Ajuntament de Salt Resposta a la resolució pendent d'acceptació
18/12/2014 Ajuntament de Salt Resolució pendent d'acceptació
03/12/2015 Ajuntament de Salt Resposta a la resolució pendent d'acceptació