Resolució
Q-05509/2013 Disconformitat amb la normativa que regeix les convocatòries del Programa d'ajudes d'atenció social per a persones amb discapacitat

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 15/07/2013
Data de l'últim moviment 05/11/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la normativa que regeix les convocatòries del Programa d'ajudes d'atenció social per a persones amb discapacitat (en endavant PUA)

Segons manifesta, a causa de la discapacitat que pateix necessita un vehicle adaptat, el qual va adquirir el mes de novembre de 2012 quan encara estava tancada la convocatòria de l'ajut PUA per a l'any 2013.

En el marc d'aquest procediment, se la va informar que no complia els requisits de la convocatòria en el sentit que la data de la factura que justifica la despesa no es correspon amb l'any de la convocatòria (la factura és de l'any 2012 i la convocatòria a la qual es volia accedir és la de l'any 2013).

Contingut

El Síndic ha rebut diverses queixes semblants a la de la persona interessada. Un cop estudiada tota la informació de què es disposa, s'ha considerat que les resolucions denegatòries dels ajuts corresponents en cada cas compleixen la normativa vigent aplicable i allò que estableixen les bases de cada convocatòria. 

Tot i així, s'ha detectat que, en la tramitació d'aquests expedients, s'han produït algunes irregularitats i males praxis administratives.

Així, en relació amb els ajuts PUA, atès s'ha constatat que persisteix un any més el greuge comparatiu que aquesta institució ha anunciat tantes vegades, el Síndic insisteix que cal valorar la possibilitat d'encabir a les convocatòries PUA les sol·licituds de persones que han efectuat despeses compensables a través del Programa durant l'any immediatament anterior, sempre que la data del rebut de la despesa sigui posterior a la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria anterior, per tal de garantir la continuïtat entre convocatòries.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/05/2014 Departament de Benestar Social i Família Irregularitat
10/09/2014 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
05/11/2014 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-00254/2010