Resolució
Q-05554/2008 Disconformitat amb la tramitació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú d'un procediment sancionador.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 18/12/2008
Data de l'últim moviment 21/01/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb relació a la tramitació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú d'un procediment sancionador. Aquest procediment es va iniciar com a conseqüència d'una denúncia per tenir estacionat el seu vehicle, en data 13 d'octubre de 2008, a les 10.06 hores, a un carrer de Vilanova i la Geltrú, sense obeir un senyal de prohibició provisional d'obres de 9.30 a 13.30 hores.

La persona interessada manifesta que la imputació es basa en l'incompliment de l'article 154.1.A del Reglament general de circulació, que és inexistent.

Igualment exposa que al moment en què va estacionar el seu vehicle no hi havia cap senyal de prohibició d'estacionament de vehicles ni tan sols circumstancial, tal com va exposar en el seu escrit d'al·legacions de data 14 d'octubre de 2008 i en el recurs de reposició de data 15 de desembre del mateix any.

Contingut

D'acord amb el contingut dels documents que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha tramès al Síndic, la denúncia que es va formular contra la persona interessada va donar lloc a la tramitació d'un expedient sancionador que va finalitzar amb una resolució sancionadora, però atès que no va ser abonada en període voluntari va ser traslladada a la Diputació per a la gestió del període de constrenyiment i anul·lada en data 10 de novembre de 2009, com a conseqüència d'un filtre d'arxiu efectuat pel Departament de Recaptació de l'Ajuntament per al necessari traspàs al sistema informàtic de la Diputació.

Tanmateix i pel que fa a la taxa de la grua que la promotora de la queixa va abonar per la retirada del vehicle de la via pública, d'acord amb la documentació aportada pel consistori, la col·locació del senyal mòbil que impedia l'estacionament es va fer d'acord amb les disposicions de l'ordenança vigent, és a dir amb vint-i-quatre hores d'antelació, atès que es necessitava disposar de l'espai per fer tasques de càrrega i descàrrega de materials com a conseqüència d'unes obres.

A l'expedient tramitat consta l'informe de ratificació de l'agent denunciant i el document que aprovava l'ocupació de la via pública el dia 13 d'octubre de 2008, en horari de 9.30 a 13.30 hores, per l'obra d'edificació.

D'acord, doncs, amb la documentació municipal, no s'ha pogut concloure l'existència d'una actuació administrativa irregular amb relació a l'assumpte exposat per la persona interessada sobre la retirada del seu vehicle de la via pública, si bé s'entén que per raons de seguretat jurídica i de transparència que han de regir l'actuació administrativa caldria que se l'hagués informat de l'arxivament de l'expedient que va ser anul·lat. 

En conseqüència, el Síndic recorda la necessitat d'actuar de conformitat amb aquests principis amb la finalitat que els ciutadans puguin satisfer el seu dret a una bona administració i evitar l'eventual presentació d'altres queixes amb el mateix fonament que la de la persona interessada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/01/2009 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/12/2010 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/01/2011 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resolució