Resolució
Q-05575/2013 Disconformitat amb la manca de resolució d'una sol·licitud de prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 16/07/2013
Data de l'últim moviment 28/02/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució de la sol·licitud de prestació de la renda mínima d'inserció que va tramitar mitjançant els serveis socials de l'Hospitalet de Llobregat en data 22 de febrer de 2013.

Contingut

El Síndic recorda que la normativa que regula la renda mínima d'inserció disposa que el termini de l'adopció de l'acord definitiu no pot superar els quatre mesos des de la presentació del projecte del pla individual d'inserció i reinserció a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i en aquest cas ja s'ha superat aquest termini.

Cal també valorar molt especialment que la situació de les persones que sol·liciten una prestació de renda mínima d'inserció és de màxima vulnerabilitat. En aquestes circumstàncies, resulta imprescindible esmerçar esforços per poder atendre de manera eficient les necessitats de les persones i famílies que es troben en aquesta situació, de manera que s'asseguri la cobertura de les seves necessitats bàsiques i s'eviti el risc d'exclusió.

En conseqüència, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures necessàries perquè les sol·licituds de renda mínima d'inserció es resolguin dins del termini establert legalment. Amb relació a aquest cas concret, el Síndic insta el Departament a resoldre sense més dilació la sol·licitud formulada pel promotor de la queixa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/09/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
12/11/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
29/01/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
07/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
28/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

AO-03497/2013