Resolució
Q-05578/2010 Disconformitat amb la intervenció de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència en relació amb la declaració de desemparament de dos menors.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA's)
Data d'inici 18/11/2010
Data de l'últim moviment 21/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa exposa la seva disconformitat amb la intervenció de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant DGAIA) en relació amb la declaració de desemparament dels seus fills.

Contingut

El Departament de Benestar Social i Família indica que la DGAIA valora que els Serveis Socials han ofert suport suficient a la promotora des que es va iniciar el seguiment de la seva família.

A l'informe de l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència (en endavant EAIA) consta que quan s'intervenia el cas, es va derivar l'estudi al centre d'acollida on van ingressar els infants, atès que l'actitud de la mare no era col·laboradora i minimitzava els indicadors de risc en què es trobaven els seus fills. 

El Departament de Benestar Social i Família també indica que es va presentar a la promotora el Pla de millora actual, elaborat per l'EAIA del Maresme, que la promotora no va voler signar. En aquest pla se li sol·licitava, principalment, un canvi d'actitud en les visites amb els seus fills, atès que consta que continuava amb una actitud no adequada. 

L'informe del Departament també deixa palès que la persona interessada està imputada en un procediment judicial per un tema de violència domèstica. A banda, es deixa constància que no es va presentar a l'entrevista que tenia en data 25 de maig de 2011, i que tampoc no s'ha posat en contacte amb l'EAIA per sol·licitar una nova entrevista. 

D'acord amb aquesta informació, el Síndic dóna per tancada la seva actuació en aquest assumpte, i recorda a la persona interessada que és necessària la seva col·laboració amb l'EAIA i la signatura del Pla de millora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/11/2010 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/04/2011 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/05/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/07/2011 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/09/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/09/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/10/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/12/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució