Resolució
Q-05587/2012 Disconformitat amb l'actuació d'un socorrista i d'un agent de la policia local de Torredembarra

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Actuació de forces de seguretat
Data d'inici 09/08/2012
Data de l'últim moviment 11/02/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Torredembarra Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació d'un socorrista i d'un agent de la policia local de Torredembarra. 

Exposa que el dia 3 d'agost un socorrista de la platja dels Muntanyans li va demanar que es vestís o que abandonés la platja, atès que a la zona on es trobava no estava permès la pràctica del nudisme. Arran d'aquesta discussió, atès que el promotor de la queixa considera que la pràctica del nudisme no està prohibida en aquesta platja, va sol·licitar la presència de la policia local. Al lloc dels fets, va acudir-hi un agent, el qual es va ratificar en la versió del socorrista i va informar la persona interessada que ja hi ha un espai específic a la platja, senyalitzat, on es permet aquesta pràctica als usuaris però que a la zona on es trobava no estava permès. 

El promotor no està conforme amb la resposta de l'agent ni amb el fet que no se l'informés de la normativa corresponent que regula la prohibició d'aquesta pràctica.

Contingut

Atès que el Síndic no ha rebut cap informació de l'Ajuntament de Torredembarra després d'adreçar-s'hi per aquesta qüestió, i atès que la persona interessada ha indicat que tampoc no ha rebut resposta malgrat el temps transcorregut des de llavors, el Síndic es recorda a l'Ajuntament el contingut del Codi de bones pràctiques administratives aprovat pel Síndic de Greuges sobre el deure de l'Administració de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en marc d'un procediment administratiu com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació. 

D'acord amb això, el Síndic demana a l'Ajuntament que doni resposta a la persona interessada. En cas contrari, el Síndic considerarà que aquesta administració no vol col·laborar en la resolució d'aquest cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/12/2012 Ajuntament de Torredembarra Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
08/02/2013 Ajuntament de Torredembarra Resolució
11/02/2013 Ajuntament de Torredembarra Seguiment finalitzat

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)