Resolució
Q-05589/2011 Disconformitat amb la denegació dels serveis socials de Mont-Roig del Camp d'una sol·licitud d'ajut per la compra de llibres i material escolar de dos infants.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 13/09/2011
Data de l'últim moviment 14/05/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Mont-Roig del Camp Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

La persona interessada exposa que el seu marit ha esgotat la prestació d'atur, que ella pateix una discapacitat reconeguda del 65% per la qual percep una pensió no contributiva, i que la seva situació econòmica derivada d'aquestes circumstàncies no els permet fer front a la compra de llibres i de material escolar.

Per aquest motiu, va sol·licitar ajut als serveis socials, i la van informar que no podien ajudar-la.

Contingut

L'Ajuntament de Mont-Roig del Camp assenyala que es va informar la família sobre la necessitat de tramitar les beques de llibres i de menjador del Consell Comarcal del Baix Camp, i que es va constatar que només s'havia tramitat la beca de menjador d'un dels fills, però que no s'havia sol·licitat la beca de llibres per cap dels dos, ni la del menjador per l'altre. L'Ajuntament informa també que va fer diversos recordatoris a la mare dels alumnes i que se li van oferir orientacions per demanar altres ajuts, que la persona interessada va refusar.  
El Síndic observa una discrepància en el fons de l'assumpte, atès que la persona interessada exposa que no ha rebut els ajuts tot i haver-los demanat i l'Ajuntament fa constar que la persona interessada no ha presentat les sol·licituds per obtenir aquests ajuts.

En aquest sentit, el Síndic recorda a la persona interessada que la presentació de la sol·licitud és un requisit indispensable per rebre qualsevol ajuda pública i que l'Administració ha d'assegurar que els ciutadans estan informats de les ajudes existents i de la tramitació que requereixen. 

Això no obstant, el Síndic entén que la situació econòmica familiar que exposa la persona interessada fa necessària aquesta ajuda pública, atès que la família no pot fer-se càrrec de la compra dels llibres ni del servei de menjador, i la manca de l'ajuda pública perjudica greument uns infants.

D'acord amb això, en interès d'aquests infants, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Mont-Roig del Camp, en primer lloc, que tingui en compte la possibilitat d'atorgar un ajut excepcional perquè aquests infants disposin de llibres escolars; en segon lloc, que dugui a terme les gestions necessàries per facilitar el suport necessari a la persona interessada per tramitar altres ajudes, i finalment, que es coordini amb el centre docent o amb els serveis educatius per esgotar les possibilitats d'ajuts de menjador i de material escolar.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/09/2011 Ajuntament de Mont-Roig del Camp Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/10/2011 Ajuntament de Mont-Roig del Camp Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/11/2011 Ajuntament de Mont-Roig del Camp Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
04/01/2012 Ajuntament de Mont-Roig del Camp Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/05/2012 Ajuntament de Mont-Roig del Camp Resolució