Resolució
Q-05678/2013 Disconformitat amb la decisió de l'Ajuntament de Tarragona de suspendre la projecció d'una obra audiovisual i amb la denegació d'accés a l'expedient instruït per suspendre aquesta projecció

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 18/07/2013
Data de l'últim moviment 24/09/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, en representació d'un grup municipal de l'Ajuntament de Tarragona, manifesta la seva disconformitat amb la decisió de l'Administració municipal de retirar la projecció a la pantalla gegant de l'Espai Tabacalera d'un dels cinc components de l'obra ?Las Muertes Chiquitas?, i amb la negativa de l'Ajuntament de poder accedir a l'expedient instruït per suspendre aquesta projecció.

Contingut

En primer lloc, pel que fa al règim d'accés a la informació dels càrrecs electes, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Tarragona que el dret de participació en els afers públics es configura com un element essencial per garantir l'exercici del dret a la participació recollit a l'article 23.1 de la Constitució espanyola. 

A més, en el cas dels càrrecs electes hi ha un règim especial que protegeix la garantia del seu dret en matèria d'accés a la informació. Concretament, l'article 164 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, que regula el dret d'informació dels membres de les corporacions locals, recull dos règims diferents d'accés a la informació municipal. I estableix, igualment, que la denegació d'accés a la informació demanada ha de basar-se en els supòsits taxats continguts en els apartats a) i b) de l'article 164.3 i que, per regla general, la sol·licitud s'entén acceptada per silenci positiu si en el termini de quatre dies no es dicta resolució denegatòria. 

D'acord amb això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que, en compliment de l'article 164 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, doni resposta expressa a les peticions formulades per la promotora en el seu escrit de 2 de juliol com més aviat millor. 

I en segon lloc, pel que fa a la tramitació del procediment mitjançant el qual es va decidir sobre l'autorització i posterior suspensió de la projecció ?Las Muertes Chiquitas? a la pantalla gegant de l'Espai de la Tabacalera, el Síndic no ha obtingut cap resposta de l'Administració, per la qual cosa insisteix en la petició d'informació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2013 Ajuntament de Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/10/2013 Ajuntament de Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/02/2014 Ajuntament de Tarragona Resolució pendent d'acceptació
24/03/2014 Ajuntament de Tarragona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
11/04/2014 Ajuntament de Tarragona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/09/2014 Ajuntament de Tarragona Irregularitat
24/09/2014 Ajuntament de Tarragona Seguiment finalitzat