Resolució
Q-05694/2014 Disconformitat amb l'actuació dels Serveis Socials de l'Ajuntament d'Igualada

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 18/07/2014
Data de l'últim moviment 25/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Igualada Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació dels Serveis Socials de l'Ajuntament d'Igualada. Exposa que tot i que la seva unitat familiar consta de nou membres, set dels quals són menors d'edat, i tan sols percep 426 euros de subsidi d'atur, els Serveis Socials consideren que la seva situació no és d'alt risc social i, en conseqüència, no pot sol·licitar ajuts de menjador per als seus set fills al Consell Comarcal de l'Anoia. 

Les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts individuals de menjador adreçats a alumnat d'ensenyaments obligatoris i de segon cicle d'educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics de la Comarca de l'Anoia per al curs 2014-2015, establia com a data límit de sol·licitud el 30 d'abril de 2014. El promotor està fora de termini, però l'article 9.2 c) estableix la possibilitat de presentar la sol·licitud fora de termini sempre que es tracti de ?casos derivats des dels Serveis Socials degudament justificats, amb informe d'alt risc social?.

Contingut

L'Ajuntament d'Igualada informa que ha estudiat aquest cas i ha conclòs que no hi ha cap problemàtica especial amb relació als infants a càrrec del promotor i a la seva escolaritat

Posteriorment, el promotor ha comunicat que ja torna a treballar i que actualment disposa de recursos per cobrir les despeses amb els ingressos que obté. Pel que fa a les beques de menjador que van motivar la queixa, manifesta que l'escola concertada on estan escolaritzats els seus fills cobreixen tant les quotes d'escolaritat com les del menjador. 

Per tant, el Síndic observa que s'ha resolt el motiu de la queixa del promotor i que no s'ha detectat una situació de risc en els infants que el promotor i la seva esposa tenen a càrrec. No obstant això, atès que es tracta d'una família amb set fills molt petits a càrrec i que depenen dels ingressos d'un únic progenitor que no pot garantir una estabilitat en la relació laboral de què disposa actualment, el Síndic demana a l'Ajuntament que faci un seguiment actiu d'aquesta situació i que atengui les demandes que faci aquesta família per garantir la cobertura de necessitats bàsiques d'aquests set infants.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/07/2014 Ajuntament d'Igualada Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/08/2014 Ajuntament d'Igualada Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/11/2014 Ajuntament d'Igualada No irregularitat
20/05/2015 Ajuntament d'Igualada Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
15/06/2015 Ajuntament d'Igualada Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
25/11/2015 Ajuntament d'Igualada Seguiment finalitzat