Resolució
Q-05721/2010 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció quirúrgica a l'Hospital de Sant Pau

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 24/11/2010
Data de l'últim moviment 11/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba des del juny de 2007 a l'Hospital de Sant Pau per sotmetre's a una intervenció quirúrgica per solucionar l'asimetria mamària que presenta.

Exposa que el 2 de novembre de 2010, arran d'una reclamació que va presentar per la demora, la va visitar una doctora de l'hospital, que li va dir que arran de les retallades pressupostàries la seva intervenció quirúrgica ja no es feia. Tanmateix, després d'explorar-la li va exigir que s'aprimés vint quilos en sis mesos per poder-la intervenir.

Contingut

El Departament de Salut ha informat que la llista d'espera per a patologies no prioritàries era considerable quan la persona interessada va entrar en llista d'espera, però que, actualment, la demanda de patologies prioritàries ha augmentat, de manera que és difícil poder establir una data previsible d'intervenció.

De l'escrit tramès pel Departament també es desprèn que, durant la visita que va efectuar la persona interessada el dia 2 de novembre de 2010, se li va dir que era imprescindible que perdés pes per tal de minimitzar els riscos operatoris i amb intenció d'obtenir el millor resultat possible, la qual cosa descarta, segons s'indica, la possibilitat de tracte deficient per part de la doctora que la va visitar. 

Finalment, s'informa que el procediment quirúrgic al qual s'ha de sotmetre la persona interessada no es pot dur a terme a tots els hospitals de la xarxa sanitària d'utilització pública, i que tampoc té el període d'espera garantit pel Servei Català de la Salut, motius pels quals no se la pot derivar a un altre centre hospitalari. 

Per això, sens perjudici que es trobi ben aviat alguna alternativa a la llarga llista d'espera que segueix patint la persona interessada, el Síndic suggereix al Departament de Salut que adopti les mesures organitzatives necessàries a fi de reduir els llargs terminis d'espera per a aquest tipus d'intervencions i que informi les persones interessades dels seus drets a ser ateses amb agilitat i rebre informació general, ja sigui sobre les derivacions a d'altres centres, si fos el cas, o sobre les llistes d'espera del mateix centre.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/12/2010 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/07/2011 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/10/2011 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/01/2012 Departament de Salut Resolució