Resolució
Q-05756/2014 Queixa relativa a la manca d'aplicació de la bonificació de família nombrosa a un estudiant del Grau d'Enginyeria en Tecnologies Industrials a la Universitat de Girona

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Estudis universitaris i recerca
Data d'inici 23/07/2014
Data de l'últim moviment 25/06/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Universitat de Girona (UDG) Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que no se li apliqués la bonificació de família nombrosa sobre l'import de la matrícula d'un curs del Grau d'Enginyeria en Tecnologies Industrials a la Universitat de Girona.

Exposa que no va ser conscient que el seu carnet de família nombrosa havia caducat fins que va verificar la documentació que necessitava per fer la matrícula, i va ser llavors quan va demanar hora per renovar-lo de manera urgent.

En el moment de la matrícula, va aportar un document acreditatiu del Departament de Benestar Social i Família conforme estava en procés de renovació del carnet, i a la Universitat li van demanar que aportés el carnet renovat abans del 23 d'octubre. 

El dia 10 d'octubre el promotor va aportar el carnet renovat, però a l'oficina d'atenció a l'estudiant li van indicar que no es podia acceptar perquè en el moment de l'inici del curs acadèmic, el dia 12 de setembre de 2013, el carnet acreditatiu de família nombrosa estava caducat.

El dia 12 de febrer de 2014 el Síndic de Greuges de la Universitat de Girona va emetre una resolució en què recomanava que s'admetés la condició de família nombrosa al promotor, recomanació que la Universitat no va acceptar.

Contingut

Si s'aplica la normativa, certament el promotor no reunia els requisits formals per acollir-se a la bonificació, atès que no podia acreditar la condició de família nombrosa a l'inici del curs acadèmic. No obstant això, el Síndic entén que un problema formal de manca de renovació no pot impedir, quan es reuneixen les condicions materials exigides, que la família pugui ser beneficiària de les bonificacions i exempcions previstes a la normativa. 

El promotor acredita que quan va sol·licitar la renovació del títol de família nombrosa se li va concedir perquè seguia reunint les condicions necessàries per ser-ne beneficiari. Per tant, s'entén que també hauria de tenir dret a l'accés a la bonificació prevista a la norma per a la protecció d'aquest tipus de famílies, sobretot tenint en compte les circumstàncies personals del promotor, amb un progenitor a l'atur i en una situació econòmica desfavorable. 

En conseqüència, el Síndic suggereix a la Universitat de Girona que valori de nou la possibilitat d'aplicar la bonificació de família nombrosa a la matrícula del promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/08/2014 Universitat de Girona (UDG) Resolució pendent d'acceptació
13/10/2014 Universitat de Girona (UDG) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
12/01/2015 Universitat de Girona (UDG) Resposta a la resolució pendent d'acceptació
09/03/2015 Universitat de Girona (UDG) Resolució pendent d'acceptació
07/05/2015 Universitat de Girona (UDG) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
18/05/2015 Universitat de Girona (UDG) Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/06/2015 Universitat de Girona (UDG) Irregularitat
25/06/2015 Universitat de Girona (UDG) Seguiment finalitzat