Resolució
Q-05760/2010 Queixa per la llista d'espera per a una intervenció quirúrgica.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 26/11/2010
Data de l'últim moviment 09/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba, des de l'1 de setembre de 2008, per sotmetre's a una intervenció quirúrgica a l'Hospital de Sabadell.

Contingut

De l'informe tramès pel Departament de Salut, se'n desprèn que ?aquest tipus de procediment quirúrgic el du a terme la Unitat de Cirurgia plàstica de l'Hospital de Sabadell, en funció de la disponibilitat de quiròfans, un cop s'ha donat sortida a les intervencions prioritàries?. 

Tot i això s'informa que l'Hospital de Sabadell està fent gestions per arribar a un acord amb altres centres sanitaris que puguin millorar el temps de resolució de casos similars, però que de moment no hi ha hagut resultats favorables.

Tal com indica el Departament, el procediment pel qual la persona interessada està en llista d'espera no és dels que tenen un màxim de temps garantit pel Servei Català de la Salut. Per tant, atès que el problema de les llistes d'espera segueix constituint un dels dèficits que els ciutadans denuncien més al Síndic, aquesta institució segueix reiterant els seus suggeriments sobre la millora de la gestió de les llistes d'espera per a intervencions quirúrgiques, consultes d'especialistes i proves diagnòstiques i terapèutiques.

Així, el Síndic ha recomanat al Departament de Salut que s'adoptin mesures extraordinàries per corregir les disfuncions que causen als ciutadans aquestes esperes i per tal de garantir el dret d'aquests a una atenció integral i a una protecció efectiva de la salut; que es resolguin les diverses situacions amb equitat territorial, i que s'implantin sistemes d'actualització per a l'actuació preferent de les llistes més llargues i de determinades patologies, a fi d'evitar el que podria significar una presumpta denegació injustificada d'assistència.

Per això, sens perjudici de que s'adoptin les mesures oportunes per trobar una solució per avançar la intervenció de la persona interessada, el Síndic tanca aquestes actuacions i arxiva l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/12/2010 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/07/2011 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/07/2011 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/11/2011 Departament de Salut Resolució