Resolució
Q-05785/2009 Manca de notificació de l'Ajuntament de Matadepera de la modificació de les condicions de pagament per l'ús de les instal·lacions esportives municipals.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 14/12/2009
Data de l'últim moviment 29/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Matadepera Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

Dues persones es queixen de la modificació de les condicions de pagament de l'Ajuntament de Matadepera per l'ús de les instal·lacions esportives municipals. 

Segons manifesten les promotores de les queixes, tenien acordat des de l'any 2000 que abonaven només la quota corresponent al segon semestre perquè només feien ús de les instal·lacions de juny a setembre. 

Indiquen, així mateix, que el mes d'abril de 2008 van rebre un càrrec bancari corresponent a la quota anual per l'ús de les instal·lacions. 

Les promotores de la queixa consideren que es van modificar les condicions de pagament sense comunicar-ho als usuaris i, per aquest motiu, van retornar el pagament i es van donar de baixa del servei. Ho van indicar així a l'Ajuntament mitjançant dos escrits.  

Actualment els reclamen el pagament d'aquella anualitat més recàrrec.

Contingut

El consistori comunica que es va desestimar la reclamació de les promotores de la queixa per extemporània i se'ls va notificar aquesta desestimació. Certament, la sol·licitud de baixa es va formular amb posterioritat al període de pagament i, per tant, no pot tenir efectes en aquell mateix període. 

Sens  perjudici d'això, i pel que fa al motiu pel qual les persones interessades van sol·licitar la baixa del servei, l'Ajuntament no informa, tot i que el Síndic ho va demanar específicament, si és cert, com indiquen les promotores de la queixa, que l'any  2008 es van modificar les condicions de pagament d'aquest preu públic, que va passar a ser anual i a ser cobrat al mes d'abril, quan anteriorment es podia fer la matrícula i el pagament de forma semestral.  

En cas que efectivament fos així, el Síndic recorda que aquesta modificació en les condicions del servei s'hauria d'haver comunicat als usuaris abans que fos efectiva, o bé, alternativament i de forma excepcional, s'havia d'haver donat l'opció de donar-se de baixa després del pagament a qui no acceptava les noves condicions. Per tant, suggereix que es revisi el cas de les promotores, tot tenint en compte aquest recordatori.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/12/2009 Ajuntament de Matadepera Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/03/2010 Ajuntament de Matadepera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2010 Ajuntament de Matadepera Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
02/02/2011 Ajuntament de Matadepera Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
17/03/2011 Ajuntament de Matadepera Reiteració posterior a la primera
04/04/2011 Ajuntament de Matadepera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/04/2011 Ajuntament de Matadepera Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals- BOE.59 (09/03/2004)

Expedients Relacionats

Q-05786/2009