Resolució
Q-05792/2010 Disconformitat amb la regulació de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana establerta a l'ordenança fiscal corresponent i amb els actes d'informació pública efectuats per l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 29/11/2010
Data de l'últim moviment 30/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada va interposar recurs de reposició contra les liquidacions provisionals corresponents a l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (en endavant IVTNU) perquè no se4 li havia aplicat la reducció el 40% de la base imposable com a conseqüència de la revisió dels valors cadastrals derivada d'un procediment de valoració col·lectiva. 

Exposa que l'Ordenança fiscal reguladora de l'impost que es trobava penjada a la web de l'Ajuntament regulava aquesta possibilitat d'aplicació de la reducció. Quan ho va comunicar al consistori, el van informar que no li aplicaven la reducció perquè l'ordenança fiscal penjada a la web era errònia.

Contingut

Partint de la informació aportada per l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, el Síndic li recorda que l'exactitud i la veracitat de la informació atorgada per les administracions públiques als ciutadans ha de complir plenament les exigències de la confiança legítima dels administrats en el marc de la bona administració com a principi rector de l'activitat de les administracions públiques, sobretot quan la informació atorgada té una incidència directa en el compliment de les obligacions materials i formals dels tributs per part dels subjectes passius. 

A més, l'Administració tributària ha de garantir que en cap cas no es pugui produir una lesió en l'esfera jurídica dels ciutadans a causa d'una informació inexacta o defectuosa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/01/2011 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/02/2011 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/06/2011 Ajuntament de Sant Quirze del Vallès Resolució