Resolució
Q-05825/2010 Desacord amb l'actuació de l'Ajuntament de Barcelona envers un local comercial.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 30/11/2010
Data de l'últim moviment 26/06/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

L'Ajuntament de Barcelona obliga a tancar el local propietat dels promotors de la queixa per manca d'adequació a la llicència d'activitats i per incompliment de la normativa ambiental. Les persones interessades es queixen del fet que només se'ls permet l'accés al local puntualment, després de sol·licitar-ho prèviament a l'Ajuntament, i que el procediment per legalitzar l'activitat que s'hi duu a terme s'està tramitant amb molta lentitud.

Contingut

De la informació aportada pels promotors de la queixa, se'n desprèn que l'Ajuntament de Barcelona va acordar una mesura cautelar de suspensió de l'activitat desenvolupada en el seu local pel fet que l'activitat s'hi duia a terme sense títol habilitant que l'emparés.

La resolució municipal assenyalava que la suspensió de l'activitat s'havia de mantenir fins que s'hagués obtingut el títol habilitant corresponent, per evitar que pogués persistir l'exercici de l'activitat sense llicència preceptiva i per evitar greus perjudicis, atès que el local no complia les mesures de seguretat corresponents.

L'Ajuntament de Barcelona, mitjançant una comunicació de desembre de 2010, assenyalava que el local es va precintar en comprovar que hi havia una situació de risc greu per a les persones i els béns, atès que el local no disposava d'instal·lacions de protecció contra incendis, d'una compartimentació en sectors adequada ni d'elements d'evacuació.

El Síndic considera que, en cas que s'acrediti que en el local en qüestió no s'hi desenvolupava cap activitat, tal com la persona interessada havia ofert poder demostrar, la negativa de l'Ajuntament a permetre-hi una entrada permanent i no subjecta a la sol·licitud prèvia a l'Ajuntament comporta una privació de l'ús del dret de propietat no justificada, i encara més quan, com es va assenyalar, el deteriorament i la creença d'estar davant d'un local abandonat feia que les instal·lacions les utilitzessin terceres persones per pernoctar-hi, amb la qual cosa la finalitat pretesa amb el precintament no s'aconsegueix perquè el risc sembla que encara hi és, i a més a més incrementat.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix que es revisi la decisió adoptada per l'Ajuntament de Barcelona amb motiu de la comunicació de desembre de 2010 adreçada a les persones interessades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/03/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
25/05/2011 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/10/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/05/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/06/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/06/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució