Resolució
Q-05879/2010 Manca de cobrament de la prestació per infant a càrrec corresponent a l'any 2009.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 03/12/2010
Data de l'últim moviment 29/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada mostra la seva queixa pel fet de no haver cobrat la prestació per infant a càrrec corresponent a l'any 2009 per a famílies monoparentals o nombroses, ja que s'addueix que la seva filla va complir els sis anys el setembre d'aquell any i, per tant, hauria d'haver cobrat la part proporcional de la prestació fins a aquella data.

Contingut

El Departament de Benestar Social i Família indica que en el procés d'integració de la sol·licitud a l'aplicació informàtica amb la qual es gestionen les prestacions econòmiques i les subvencions per infant a càrrec, no va quedar constància que la persona interessada podia ser considerada com a integrant d'una família monoparental, i per aquest motiu la prestació va ser denegada. 

Un cop revisat l'expedient, s'ha constatat que a la persona interessada se li havia atorgat el títol de família monoparental, i en aquest sentit es va dictar resolució estimatòria i, per tant, se li va atorgar la prestació econòmica. 

No obstant això, el Departament ha informat que tenint en compte les dificultats econòmiques actuals, encara no pot concretar el termini o la data en què es faràel pagament.

En vista d'aquesta informació, el Síndic ha suggerit que es prenguin les mesures necessàries per fer efectiu l'abonament d'aquesta prestació ja aprovada.

Posteriorment, el Departament de Benestar Social i Família, d'acord amb el suggeriment adreçat pel Síndic, ha indicat que la previsió de pagament de la prestació consta per a l'abril de 2011.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/12/2010 Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/03/2011 Secretaria de Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/03/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/04/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/04/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució