Resolució
Q-05901/2010 Manca de resposta de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses a un recurs contra la denegació d'una sol·licitud d'ajut per a la promoció per a l'ocupació autònoma.

Matèries
Polítiques socials
Treball i pensions
Altres
Data d'inici 09/12/2010
Data de l'últim moviment 12/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor exposa el seu desacord amb la resposta obtinguda per part de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses a una sol·licitud d'ajut per a la promoció per a l'ocupació autònoma o per compte propi. 

La persona interessada aporta una còpia de la resolució denegatòria de l'ajut en què s'observa que la denegació es fonamenta en el fet que no justifica haver fet una despesa necessària per a l'exercici de l'activitat per una quantia no inferior a 5.000 euros, un 70% com a mínim, en actiu immobilitzat i la resta en despeses d'explotació. 

El reclamant va presentar un recurs d'alçada envers aquesta resolució denegatòria, ja que considera que sí que ha justificat la despesa mínima que exigeix l'article 25.a de l'Ordre TRE/123/2009. Tanmateix, no consta que hagi rebut encara cap resposta al seu recurs.

Contingut

El Departament d'Empresa i Ocupació informa que finalment ha considerat que quedava acreditada la inversió mínima de 5.000 euros de la persona interessada i, per tant, s'efectuarà la corresponent proposta d'atorgament de la subvenció per l'establiment com a treballador autònom o per compte propi.

Davant d'aquesta informació, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte. 

Això no obstant, recorda el deure legal de l'Administració de resoldre els recursos en els terminis que disposa la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/01/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/03/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/04/2011 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució