Resolució
Q-05916/2011 Disconformitat amb el fet que no s'intervingui una persona a la sanitat pública perquè s'han tancat quiròfans

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 27/09/2011
Data de l'últim moviment 30/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa exposa que pateix una hèrnia discal i lumbàlgia i que no l'operen. Tot i que pensava que estava en llista d'espera perquè l'intervinguessin quirúrgicament, l'han informat que no l'intervindran perquè s'han tancat quiròfans.

També es queixa per la manera com el va tractar la seva metgessa de família de l'equip d'atenció primària de l'Aldea-Camarles-L'Ampolla.

Contingut

De la informació tramesa pel Departament de Salut es desprèn que cap facultatiu de la sanitat pública ha prescrit una intervenció quirúrgica com a solució a la patologia que presenta el promotor. En aquest sentit, doncs, el Síndic no aprecia la irregularitat administrativa que denunciava aquesta persona.

No obstant això, i atès que la patologia de la persona interessada persisteix, el Síndic recorda al Departament de Salut la necessitat que se li segueixi prestant, amb prou agilitat, l'assistència sanitària a què té dret.

Pel que fa al tracte de la metgessa de família de què també es queixa, el Síndic recorda al Departament, amb caràcter general, que les persones que són ateses als centres sanitaris tenen dret a ser tractades de manera respectuosa i educada, amb independència de les seves expectatives.

Fets aquests recordatoris, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/10/2011 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/12/2011 Institut Català de la Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/01/2012 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/03/2012 Departament de Salut Resolució
30/03/2012 Departament de Salut Seguiment finalitzat