Resolució
Q-05929/2010 Demora en la tramitació d'una sol·licitud de reconeixement de grau i nivell de dependència

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 09/12/2010
Data de l'últim moviment 02/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora en la tramitació de la sol·licitud de reconeixement de grau i nivell de dependència que va presentar en data de 2 de desembre de 2009 a nom del seu pare.

De la informació de què es disposa es desprenen els fets següents: 

En data 2 de desembre de 2009 es va presentar la sol·licitud de reconeixement de grau i nivell de dependència a nom del pare de la promotora al Consell Comarcal de l'Anoia. 

En data 26 d'abril de 2010, la persona interessada va ingressar a una residència d'avis de Guissona i es va comunicar al Departament de Benestar Social i Família la modificació de dades de la persona interessada, atès aquell canvi de domicili. 

Tot i això, segons ens indica la promotora, encara no s'ha fet la valoració al seu pare.

Contingut

En l'informe tramès pels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família de Lleida s'indica que ?en relació amb la tramitació de la sol·licitud de 15 de febrer de 2011 de la revisió de grau i nivell de la llei de la dependència [...] en data 6 de maig de 2011 s'ha dictat la resolució de revisió de grau III i nivell 2?. Tot i això, la promotora de la queixa manifesta que la sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència del seu pare s'havia presentat en data 2 de desembre de 2009.

En l'informe de l'Administració no es fa cap referència a la sol·licitud del desembre de 2009. Per aquest motiu, el Síndic s'ha posat en contacte amb la promotora perquè aclarís els fets i trametés còpia de la documentació que acredités el registre d'entrada de la sol·licitud presentada a l'Administració. Tot i això, la promotora encara no ha facilitat la documentació sol·licitada, ni consta que hagués interposat reclamació prèvia contra la resolució de revisió de 6 de maig de 2011. 

En vista de les manifestacions de la promotora i de la resolució de data 6 de maig de 2011 en què es reconeix al seu pare un grau III i nivell 2 de dependència amb efectes des del 15 de febrer de 2011, sense tenir en compte ni la sol·licitud que segons la promotora es va presentar el mes de desembre de 2009 ni la del mes de juliol de 2010, el Síndic suggereix al Departament de Benestar Social i Família que revisi d'ofici aquest procediment. 

Amb aquesta consideració, el Síndic dóna per closes les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/01/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/05/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/07/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/02/2012 Departament de Benestar Social i Família Resolució