Resolució
Q-05941/2012 Disconformitat amb la sanció de trànsit imposada per l'Ajuntament de l'Arboç

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 05/09/2012
Data de l'últim moviment 19/12/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Arboç Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la sanció de trànsit imposada per l'Ajuntament de l'Arboç en data 29 de setembre de 2011 per circular entre 41 i 60 km/h en un tram en què la velocitat màxima era de 40 km/h. La infracció va ser captada per sistema de captació d'imatges. 

No obstant això, la queixa del promotor rau en una possible mala senyalització de limitació velocitat a 40 km/h. Segons exposa, en direcció Tarragona hi ha un senyal de limitació de 40 km/h a l'entrada del poble, just abans d'una rotonda, i després hi ha un altre senyal idèntic abans d'un semàfor per una cruïlla i un gir, i a la travessera no hi ha cap més senyal de limitació a 40 km/h. En canvi, en direcció Barcelona, la senyalització està ben indicada, amb el senyal de limitació a 40 km/h a sobre del cartell del poble de l'Arboç, de manera que indica que la limitació de velocitat s'aplica a tot el poble.

Contingut

D'acord amb la informació tramesa pel promotor, amb independència que en aquest cas concret s'hagués superat fins i tot la limitació de velocitat de caràcter general establerta en 50 km/h, el Síndic recorda a l'Ajuntament de l'Arboç que atès que és competència municipal l'ordenació i el control del trànsit en les vies urbanes de la seva titularitat (article 7 del Text articulat de la Llei de trànsit i circulació de vehicles a motor i 66.3.b del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya), ha de vetllar perquè l'ordenació dels senyals al municipi sigui clara i no generi confusió als conductors.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/12/2012 Ajuntament de l'Arboç No vulneració