Resolució
Q-05952/2012 Disconformitat amb un informe tècnic emès per una tècnica de l'Ajuntament dels Prats de Rei

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 05/09/2012
Data de l'últim moviment 03/10/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament dels Prats de Rei Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

El promotor de la queixa, en representació d'una associació, manifesta la seva disconformitat amb l'informe emès el 2 de març de 2012 per una tècnica de l'Ajuntament dels Prats de Rei com a resultat de la visita d'inspecció a una hípica del municipi, que considera que no s'ajusta a l'article 238 del Reglament de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret 305/2006, de 18 de juliol.

Contingut

Un cop analitzat l'informe tècnic en qüestió, el Síndic no constata que l'actuació de l'Ajuntament hagi causat indefensió a l'associació amb relació a l'aplicació correcta de l'article 283 del Reglament de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret 305/2006, de 18 de juliol.

Així mateix, atès que les obres no estan finalitzades i l'informe assenyala quines obres divergeixen del projecte, el Síndic considera justificada en aquest cas l'omissió del precepte o preceptes urbanístics presumptament infringits. Es constata que en l'informe s'adverteix el responsable que ha de demanar la modificació de la llicència, en la tramitació de la qual es determinarà quines obres podran ser legalitzades i quines s'hauran d'enderrocar o ajustar a la normativa.

Tot i això, el Síndic observa que a l'informe hi manquen les dades següents: D'una banda, documentació gràfica que acrediti l'estat de les obres en la data de la inspecció; i de l'altra, el règim, la classificació i la qualificació urbanística del sòl amb referència expressa a l'aprovació definitiva del planejament vigent.

En la mesura que l'informe és un document intern de l'Ajuntament, la segona dada podria ser considerada supèrflua ja que, si calgués, en qualsevol moment podria ser determinada. Ara bé, la documentació gràfica de la inspecció constitueix una prova que cal que els serveis municipals tinguin en compte tant si es tramita l'expedient de modificació de llicència com si s'inicia un expedient de protecció de la legalitat urbanística.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament dels Prats de Rei que vetlli perquè aquestes dues dades s'incloguin en els informes tècnics, de conformitat amb l'article 238 del Reglament de la Llei d'urbanisme.

Amb aquest recordatori de deures legals el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/10/2012 Ajuntament dels Prats de Rei Altres formes de finalitzar