Resolució
Q-05969/2010 Disconformitat amb l'Ajuntament de Barcelona per la desestimació d'una reclamació de responsabilitat patrimonial per caiguda a la via pública.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 13/12/2010
Data de l'últim moviment 19/01/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'Ajuntament de Barcelona per la desestimació d'una reclamació de responsabilitat patrimonial per una caiguda a la via pública.

Contingut

Una vegada valorat el contingut de la queixa i els documents annexos, el Síndic indica a la promotora de la queixa que no es pot considerar que la resolució adoptada per l'Ajuntament de Barcelona relativa al seu expedient fos irregular, atès que no havia pogut acreditar les circumstàncies de la caiguda. 

Sens perjudici d'això, dels documents aportats per la promotora de la queixa, es constata que es va requerir a la persona interessada que aportés els elements de prova necessaris per poder valorar si es complien els requisits per estimar la responsabilitat de l'Administració municipal. La forma i el contingut d'aquest escrit, a l'empara de l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, són totalment correctes. 

D'acord amb els documents aportats amb la queixa, la promotora va manifestar el seu desacord amb els requisits exigits per poder valorar la seva reclamació, i el Departament de Serveis Jurídics-Secretaria del Districte de Sant Martí li va contestar mitjançant un escrit de 16 de febrer de 2010. 

Tanmateix, cal destacar que aquest escrit del Disctricte, si bé clarifica les raons per les quals es va requerir a la persona interessada que completés la seva reclamació, utilitza, en algun dels paràgrafs, un to que no s'adiu amb el tracte respectuós i considerat que sempre han d'obtenir les persones quan s'adrecen a les administracions públiques, i que formen part dels drets dels ciutadans en les seves relacions amb l'Administració, de conformitat amb l'article 35, lletra i) de la Llei 30/1992 i l'article 21.1 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya. 

Amb aquestes consideracions, el Síndic dóna per finalitzada aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/01/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)
Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.295 (27/11/1992)